StoryEditorOCM
Zabavastart u novom ruhu

Što se to zbiva u RTL Direktu? Emisiju su u posljednje vrijeme napustili gotovo svi članovi tima, a Mojmira se u ovom trenutku ‘krpi‘

Piše Dv
29. travnja 2022. - 22:09

- Proljeće je pravo vrijeme za novo ruho Direkta. Osvježili smo izgled emisije, napravili face lift, malo se modernizirali. Uz to, naravno, stižu i neke novosti u sadržaju - kazala je prije nekoliko dana Mojmira Pastorčić, urednica i voditeljica popularne RTL-ove emisije koja od ponedjeljka 2. svibnja u 22.15 sati starta u novom ruhu, s novim vizualnim identitetom i novinama u sadržaju.

No osim novog ruha emisije (u prosjeku je prati oko pola milijuna Hrvata), a čiji je idejni tvorac Zoran Šprajc, koji je nedavno zbog novog projekta 'digao sidro' i sve prepustio Mojmiri, čini se kako će ova TV novinarka i urednica morati oformiti i novu ekipu.

image

Mojmira Pastorčić

Rtl Press

RTL Direkt su, naime, u posljednje vrijeme napustili gotovo svi članovi tima, a Mojmira se u ovom trenutku 'krpi' tako da naručuje priče iz dopisništava i posuđuje kolege iz Vijesti, pa je tako emisiju ovog tjedna uređivao Dario Todorović, zamjenik urednika 'Potrage'.

Jedna od rijetkih koja je ostala u inače malobrojnoj ekipi Direkta mlada je novinarka Darinka Trgo, dok je posljednja u nizu otišla Kristina Čirjak.

image

Kristina Čirjak
 

Marko Miscevic/cropix

Ova nagrađivana reporteka nedavno je počela i uređivati emisiju, no sada radi u Vijestima RTL-a. 

Darinka Trgo (23) iz Sumpetra kod Splita najmlađa je novinarka uigrane ekipe RTL Direkta: ‘Moji se šale kako sam trenutačno najpoznatija osoba u obitelji‘

Prije nje otišla je novinarka Lada Marinović kao i producent Miro Lujić koji su angažirani na novom projektu Zorana Šprajca. Prethodno su novinari Petar Panjkota i Amela Čilić odlučili otići na Unu TV, dok se producentica Tea Johman pridružila timu N1 televizije.

Je li ovdje samo riječ o spletu okolnosti uobičajenih u televizijskom poslu ili je posrijedi nešto drugo ostaje nepoznanica, no svakako čudi što je RTL Direkt, samim time i Mojmira Pastorčić, u tako kratkom vremenu ostao bez dobrog dijela ekipe.

image

Lada Marinović

Ranko Suvar/Cropix

Ovako je prije nekoliko mjeseci hvalila svoje kolege u razgovoru za Jutarnji list.

- Kristina Čirjak napravila je sjajan posao na Banovini, desetke priloga o potresu, jedan bolji od drugoga. Njezina priča o beskućniku koji je završio Muzičku akademiju. Pa 30. godišnjica Vukovara kroz oči snimatelja, fotoreportera i novinara. Kristinin prilog o srušenom mostu zbog kojega je selo Kozaperovica dobilo most. Nekidan je imala sjajnu priču o rudarima u Kaknju koji zarađuju 3000 kuna na mjesec. Intervju Lade Marinović s Ćirom Blaževićem. Ladin prilog iz zoološkog vrta o životinjama koje inspiriraju predsjednika Milanovića. Amela Čilić o Zagrebu ovisnom o kokainu ili priča o komunistkinji koja je postala gradonačelnica Graza. Mogla bih nabrajati do sutra - rekla je Mojmira.

Osvrnula se tada i na odlazak Šprajca.

image

Mojmira Pastorčić i Zoran Šprajc

Damir Krajac/Cropix

- Zanimljivo je kako su se stvari odigrale. Ja nikada nisam pokušavala biti Šprajc, imam svoj đir, svoje fore, svoj stil i svoje teme. I ljudi su to prihvatili. Više nije - Mojmira mijenja Šprajca, sad ima Šprajc, ima Mojmira.

Zoran Šprajc večeras je posljednji put bio za kormilom ‘RTL Direkta‘. Ovako se popularni voditelj nakon sedam godina oprostio od gledatelja

Ova je Zagrepčanka na RTL-u već osamnaest godina. Došla je kad je bila na četvrtoj godini studija novinarstva. Javila se na audiciju i dobila posao kao mladi ‘researcher’. Prošle je godine odbila poziv da otiđe na Unu TV.

- Da, zvali su me da budem voditeljica Dnevnika na TV Una, ali kolegama sam se zahvalila na komplimentu i odbila njihovu ponudu. Ne napuštam emisiju koju uređujem i vodim i koju smo pretvorili u jednu od najgledanijih i najprepoznatljivijih emisija u Hrvatskoj. Sama uređujem i vodim i osjećam dovoljan pritisak i nervozu i bez ovih naklapanja o mom tobožnjem transferu - kazala je Mojmira, pred kojom su od ponedjeljka, novi televizijski izazovi.

25. travanj 2024 01:26