StoryEditorOCM
ZabavaTKO JE KRIV

Šok u zračnoj luci: tri smrti u zrakoplovu zaustavljenom više od 24 sata na pisti zbog snijega i leda

Piše dv
31. siječnja 2023. - 16:13

Prošloga tjedna Belgiju je pogodila prava snježna oluja. Tisuće vozača zaglavilo je nekoliko sati u svojim automobilima. U Biersetu, tijekom noći, sletio je zrakoplov katarske tvrtke. U avionu je bilo devet ljenjivaca, prenosi Slobodna Dalmacija.

Te noći, u Liègeu, paraliziranom ledom, strojevi za istovar nisu radili te je sav teret ostao u avionu. Tek više od 24 sata kasnije teretni prostor konačno se otvorio i počeo prazniti.

image
Shutterstock

U zrakoplovu su tri od devet ljenjivaca umrla, vjerojatno od hladnoće. Morali su samo proći kroz Bierset, avion ih je prevozio iz Perua u Katar. U zračnoj luci sada svi sudionici krive jedni druge.

"Bit će potrebno razjasniti slučaj, a ako se sankcije budu morale poduzeti, one će biti poduzete", kazala je valonska ministrica za dobrobit životinja Céline Tellier, piše La Libre.

image
Shutterstock

Medvjedi ljenjivci, poznati i kao "lippus", redovito se hvataju kako bi se trenirali kao medvjedi koji plešu. Njihova vrsta klasificirana je kao "ranjiva". Ostalo ih je samo 7.000 do 10.000 na svijetu, 

U listopadu prošle godine valonska vlada usvojila je nacrt uredbe o zaštiti životinja tijekom prijevoza, primjenjujući europsku uredbu i Valonski zakonik o dobrobiti životinja.

20. travanj 2024 05:27