StoryEditorOCM
ZabavaFOTO

Snimanje kostimirane drame o karizmatičnoj carici: Sisi se spustila do Trstenog, stazama Igre prijestolja

Piše GB
26. svibnja 2023. - 12:32

Omiljena vladarica Habsburškog Carstva, carica Sisi, ovog tjedna opušteno šeće uz more u Trstenom, na Pasjači, otkriva skrivene zakutke dubrovačke rivijere i u tome baš uživa. Dakako, nije riječ o stvarnom vremeplovu, već o snimanju treće sezone sve popularnijeg povijesnog serijala koji se u stotinjak zemalja svijeta emitira na kanalu Epic Drama.

image

Snimanje povijesne dramske serije o austrijskoj carici Sissi odvija se u Trstenom

Bozo Radic/Cropix

I u slučaju Sisi, povijesna je osoba poznata kao Elizabeta Austrijska, supruga dugovječnog cara Franja Josipa I., iskorištena kako bi se na suvremen način progovorilo o mladoj ženi koja nekonvencionalnim ophođenjem pokušava kontrirati strogim pravlima Monarhije.

Nasljednica Romy Schneider

Uloga carice koju je 1950-ih na velikom platnu svojedobno oživjela slavna njemačko-francuska glumica Romy Schneider, ovom prilikom povjerena je darovitoj švicarsko-američkoj glumici Dominique Devenport koja se u trećoj sezoni suživjela s junakinjom koju tumači.

image

Austrijska carica Sissi o kojoj se snima treća sezona serije u Zatonu, Trstenome i Konavlimailustracija, FB

Ilustracija, FB

- Sissi se uvijek plašila javnog života i osjećala se kao u kavezu. Sretna sam što imam prigodu predstaviti kao ljudsko biće, mladu ženu s velikim snovima i snažnim osjećajima, koja se bori za svoje vrijednosti - primijetila je glumica koju smo sa suradnicima ulovili u četvrtak na setu na rivi u Trstenom, u prikladnom kostimu iz 19 stoljeća.

Sve poznate kulise

Atmosferom i pristupom temi ‘Sisi’ mnogi uspoređuju s ‘Bridgertonom’ ili ‘Krunom’, a snimateljska ekipa na lokacijama u Konavlima i Trstenom do 29. svibnja snima i u Zatonu, gdje bi špilja Buškova u park šumi Bat u Velikom Zatonu trebala poslužiti kao kulisa.

image

Izvorna odjeća carskog para u bečkom muzeju

Joe Klamar/AFP

Među setovima se spominju i Brotnice, Stravča i Pendža, a gledatelji već nestrpljivo čekaju što će im nova donijeti treća sezona. Pogotovo ovi iz dubrovačkog kraja koji će osim sadržaja, pozorno pratiti i domaće vedute koje će se naći u kadru.

17. travanj 2024 01:49