StoryEditorOCM
ZabavaKakva drama

Skakao bungee jumping i u slobodnom padu mu puknuo konop! Pogledajte zastrašujuće snimke koje su obišle svijet

Piše dv
23. ožujka 2023. - 19:41

Dogodilo se nezamislivo - čovjek je skakao bungee jumping, ali je odjednom uže puklo. I to neporedno prije ‘udarca‘ o površinu. Srećom se radilo o vodi, pa je čovjek preživio. Ali jedva, donosi Slobodna Dalmacija.

Iako nas uvjeravaju da su ovakve situacije nemoguće, zbog zamora materijala i najjači konopci pucaju.  

- Turist iz Hong Konga zadobio je višestruke ozljede dok je padao u vodu u zabavnom parku na Tajlandu. "Bilo je kao da me je netko upravo jako pretukao", rekao je ozlijeđeni putnik za CNN. Park mu je dao nekih 300 dolara za jer je skok bio ‘neirpavan‘, te su mu nadoknadili bolničke troškove. 

Evo kako je to izgledalo:

image

INSTAGRAM/CNN

image

INSTAGRAM/CNN

image

INSTAGRAM/CNN

image

Trenutak u kojem je uže puklo

INSTAGRAM/CNN
image

INSTAGRAM/CNN

image

INSTAGRAM/ CNN

►►Video pogledajte OVDJE.

Slobodni pad

Bungee skokovi označava vrstu ekstremnih sportova, kod kojeg se skače uglavnom naglavce iz visoke zgrade (mosta, vijadukta) u dubinu. Slijedi slobodni pad kojeg zaustavlja uže od gume za koje je svezan skakač na platformi za skakanje.

Duljina gumenog užeta se određuje i prilagođava prema tjelesnoj težini skakača. Zbog elastičnosti užeta osoba koja skoči nekoliko puta oscilira prema gore i dolje.Kao platforme za skok rabe se primjerice mostovi ili tornjevi visoke zgrade ili posebno postavljene dizalice, objašnjava Wiki.

18. travanj 2024 04:32