StoryEditorOCM
ZabavaKralj skandala

Seksom opsjednuti monarh navodno je spavao s 5000 žena, libido su mu ‘rezali‘ i injekcijama... Ne miruje ni u egzilu

Piše S.Pg./sd
27. siječnja 2023. - 07:14

Kralj skandala - to bi zapravo bila najtočnija "titula" bivšeg španjolskog monarha. Krunu je nosio četiri desetljeća prije nego će 2014. abdicirati zbog korupcijskog skandala u koji se uvalio, donosi Slobodna Dalmacija.

No, nestašluci Juana Carlosa u krevetu proizveli su više tabloidnih naslova nego ozbiljne optužbe za pranje novca. Tvrdi se da je kralj - kojeg je na španjolskom tronu naslijedio sin Felipe VI - spavao s 5000 žena, a njegov je libido španjolska tajna služba jednom označila kao "državni problem". U jednom trenutku je navodno dobio injekcije za blokiranje testosterona u pokušaju da obuzda svoj preveliki seksualni apetit, a pričalo se da je oblijetao i princezu Dianu na raznim svečanim prijemima.

Sada je pak 85-godišnji član španjolske kraljevske obitelji - koji je 60 godina u braku s kraljicom Sofijom (84) - optužen da je uznemiravao bivšu ljubavnicu ispred njezine 15 milijuna funti vrijedne vile u Shropshireu - piše engleski tabloid "The Sun".

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, čija je petogodišnje ljubovanje s kraljem okončano 2009., prodaje luksuzni Chyknell Hall nakon što je prijateljima rekla da se boji za svoju sigurnost zbog "mračnih sila" koje rade za Juana Carlosa. Poslovna žena njemačkog podrijetla - koja je sa svojih 57 godina 27 godina mlađa od njega - optužila je kralja da ju je maltretirao zbog "darova" od 65 milijuna eura, što uključuje umjetnine i nakit, koje sada želi natrag.

image

Corinna zu Sayn-Wittgenstein

Profimedia

Ona vjeruje da španjolske tajne snage stoje iza upada na njezino imanje 2017. godine. Od 2020. vodi sudski spor protiv Juana Carlosa - koji sada živi u luksuznom hotelu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - nakon što ga je optužila da ju je zastrašivao i špijunirao.

U nedavnom podcastu "Corinna and the King" ova majka dvoje djece izjavila je da joj je njezin kraljevski ljubavnik 2009. dao "zaručnički" prsten vrijedan 900.000 funti i opisala ga kao "supruga svojeg srca". No, ona tvrdi da je seksom opsjednuti monarh - kojeg opisuje kao "jednog od najvećih zavodnika u kraljevskom svijetu" - brzo prešao na novu ljubavnicu dok je ona njegovala svog oca oboljelog od raka.

Njihova je tajna veza otkrivena nakon što mu se pridružila u lovu na slonove u Bocvani 2012., što je dodatno nagnalo Juana Carlosa da prijestolje preda sinu.

Legendarni seksualni život bivšeg kralja dugo je bio predmetom javnih razglabanja. Knjiga Amadea Martineza Inglesa "Juan Carlos: Kralj 5000 ljubavnica" detaljno opisuje njegove brojne ljubavne afere i opisuje ga kao ovisnika o seksu.

Osim Corinne, ljubavnice su mu bile španjolska pjevačica Sara Montiel, belgijska guvernanta Liliane Sartiau i talijanska princeza Maria Gabriela od Savoja. Priča se da je čak pokušao zavesti princezu Dianu, koja je tada imala 25 godina i udala se za princa Charlesa. Iako je Diana to dijelom demantirala, priznala je da je bio “malo previše pažljiv” prema njoj.

Godine 2015. belgijska kućanica Ingrid Sartiau tvrdila je da je ona kraljeva kći, rođena iz veze s njezinom majkom, guvernantom Liliane, iako je slučaj odbačen od suda zbog kraljevog imuniteta. 

I španjolski konobar Albert Sola kaže za sebe da je njegov sin.

U listopadu 2021., bivši šef policije Jose Manuel Villarejo rekao je na parlamentarnom saslušanju da su kralju u egzilu “ubrizgani ženski hormoni kako bi se kontrolirao njegov neobuzdani seksualni nagon”. Rekao je: “Nacionalni obavještajni centar (CNI) ubrizgao mu je ženske hormone i blokatore testosterona kako bi kontrolirao njegov libido jer se smatralo državnim problemom što je toliko napaljen.”

Kaže da mu je za tu liječničku intervenciju rekla Corinna, čije su tvrdnje da je kralj primao mito od država Perzijskog zaljeva i kupovao nekretnine na njezino ime u Monaku dovele do istrage 2019. godine. Također je tvrdila da ju je šef španjolske obavještajne službe upozorio da će njen život i život njezine djece biti ugroženi ako progovori. Tvrdilo se da je tajna služba platila bivšoj natjecateljici Miss svijeta Barbari Rey milijune u novcu poreznih obveznika kako bi joj začepila usta da ne otkrije njihovu vezu.

image

Bivši španjolski kralj Juan Carlos (desno) pojavio se sa suprugom Sofijom 16. siječnja na pogrebu bivšeg grčkog kralja Konstantina II u Ateni

Louisa Gouliamaki/Afp

Corinna je prvi put upoznala strastvenog lovca Juana Carlosa u lovu koji je kao domaćin jednog vikenda organizirao vojvoda od Westminstera u La Garganti, na sjeveru Španjolske 2004. godine. Ovaj kaže da su večerali divljač i prepelice te da ga se dojmilo što je ona ignorirala protokol i ustala od stola prije kralja. “Mislim da ga je fasciniralo što sam ga tretirala kao normalnog čovjeka, a ne kao simbol”, reće će Corinna kasnije.

Iako je još uvijek bila u braku s drugim suprugom, njemačkim princem Casimirom zu Sayn-Wittgensteinom, ocem njezinog najmlađeg djeteta, princa Aleksandra, kralj ju je svakodnevno obasipao cvijećem i ljubavnim pismima.

Veza s kraljem - kojeg je opisala kao "zabavnog i prilično upornog" - intenzivirala se nakon što se rastala od princa 2005. godine, a njezin je ljubavnik nazivao njen ured u Madridu desetak puta dnevno. Obasipao ju je raskošnim darovima i plaćao skupa putovanjima, a ona tvrdi da mu je sultan od Omana kupio kuću vrijednu 50 milijuna funti u blizini njezina stana u londonskoj četvrti Belgravia. Nju je zatim zamolio da je uredi kako bi sličila njezinoj.

Corinna kaže da se u jednom trenutku suočila s bijesnom kraljicom Sofijom - koja navodno nije dijelila krevet sa svojim suprugom od 1976. godine. Opisujući navodni sukob u madridskoj palači Zarzuela, rekla je: “Odjednom, kraljica Sofia upada u prostoriju sva razjarena. Pokazala je na mene i rekla: ‘Znam ja tko si ti.‘ Došlo mi je da u zemlju propadnem." Dodala je kako je pritom njezin ljubavnik “djelovao potpuno zatečen i nesposoban nositi se s njezinom agresijom”.

Corinna govori o "vrećama s novcem" koje su Juanu Carlosu davali bogati prijatelji i sanducima "neprocjenjivih" arhivskih vina koji su mu dostavljeni besplatno, na njegov zahtjev.

Iako je njihova romansa prekinuta 2009. godine, nakon što je ona otkrila da se kralj viđa s drugom ljubavnicom dok ona njeguje bolesnog oca, ostali su dobri prijatelji. Njihov je odnos otkriven tek tri godine kasnije, nakon što je kralj slomio kuk u lovu na slonove. Taj je "izlet" koštao 50 tisuća funti, što je izazvalo brojne kritike među njegovim podanicima. Ubrzo nakon toga, Corinna tvrdi da je kralj prebacio 57 milijuna funti na njezin bankovni račun kao "dar".

image

Juan Carlos za lanjskog kratkog boravka u Španjolskoj

Brais Lorenzo/Afp

Dvije godine kasnije kralj je abdicirao u korist svog sina. Ali, tu njegovi problemi ne prestaju - stvari su se pogoršale kada su vlasti počele istraživati kraljeve tajne bankovne račune pa on 2020. odlazi u samonametnuti egzil, nastanivši se u hotelskom apartmanu u Abu Dhabiju za 10.000 funti po noćenju.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein vjeruje da sam Juan Carlos stoji iza provale 2017. u njezin dom - koji je kupila 2015. za šest milijuna funti - nakon što ju je počeo maltretirati da vrati novac.

Zatekla je savršeno izrezanu okruglu rupu, veličine tanjura, na prozoru svoje spavaće sobe, iako ništa drugo an imanju nije bilo oštećeno, niti je išta odneseno.

Govoreći o optužbama protiv bivšeg kralja za pranje novca, ona kaže: “Postajalo mi je sve jasnije da nije vodio samo dvostruki život, vodio je peterostruki život. Ima nečeg prilično nepredvidljivog u vezi s njim i nečeg prilično nemilosrdnog. Sve se svodi na njegovo samoodržanje.”

Život napaljenog kralja obilježen je skandalima vrlo rano, s tragičnim događajem koji se zbio kad mu je bilo tek 18 godina - slučajno je ustrijelio svog 14-godišnjeg brata Alfonsa. Igrali su se s revolverom koji je, prema riječima kraljevske krojačice Josefine Carolo, Juan Carlos uperio u Alfonsa. Ne znajući da je napunjen, povukao je okidač, upucao ga u čelo i na mjestu ga ubio.

Možda sada živi u luksuznom egzilu, ali s financijskim istragama koje su još u tijeku i sudskim procesima koje su pokrenule bivše ljubavnice, ovaj osebujni kralj vjerojatno neće uživati u spokojnoj mirovini - piše "The Sun".

19. travanj 2024 23:44