StoryEditorOCM
ZabavaNOVOST NA HTV-u

Robert Knjaz pripremio nam je serijal o osjećajima: Sreo je profesora za plakanje iz Japana, otkrio zašto Hrvat ispada najsretniji na svijetu: ovo je vrijedno gledanja, evo s kojom emocijom kreće

Piše DV/Portal SD
16. siječnja 2022. - 14:46

- O, čemeru! O, tugo! Nećete još dugo! Mlado i staro plače od sreće, nek' bujica osjećaja s HRT-a poteče“ - poručuje ekipa "Osjećaja“, nove dokumentarne serije autora Roberta Knjaza, koja starta s prikazivanjem na Prvom programu HTV-a večeras u 20.45 sati.

Serija ima šest nastavaka, a bavit će se našim svakodnevnim životnim suputnicima: srećom, tugom, ljubavi, mržnjom, strahom i ljutnjom.

Bilo virtualno, bilo fizički ekipa dokumentarne serije posjetila je različite zemlje kako bi otkrili kako emocije oblikuju različite kulture.

Osjećaje raskrinkavaju domaći i svjetski stručnjaci, među njima i profesor za plakanje iz Japana, kao i Etiopljanin - svjetski rekorder u najdužem smijanju.

image
HRT PRESS

Knjaz i njegova ekipa otkrit će zašto ljubav iskazujemo sočnim poljupcima, a ljutnju sočnim psovkama.

Saznat ćemo koja je razlika između depresije i tuge te kako izgledaju najveseliji svjetski pogrebi, također saznat ćemo i kako izgleda sretni životni stil Skandinavaca te zašto internet najsretnijim čovjekom na svijetu proglašava - Hrvata.

Upoznat ćemo čovjeka koji ne osjeća baš nikakav strah te sa stanovnicima Ruande koji, nakon genocida, ne osjećaju nikakvu mržnju.

Serijal je je edukativan i zabavan, ali i pomalo interaktivan, poručio je Knjaz koji je u svaku epizodu pokušao ugraditi i nekoliko savjeta koji svima mogu pomoći, poput onoga kako održati dug i sretan brak ili kako se kvalitetno posvađati i poslije ostati OK, na koji način izbaciti ljutnju, a pri tome nikoga ne povrijediti…

Strah otvara serijal

Prva epizoda progovara o strahu pa ćemo tako saznati ima li uopće života bez straha, te kako u nama nastaje ova najjača ljudska emocija.

Doznat ćete koji strah paralizira čak tri milijuna Japanaca, a upoznat ćete i valjda jedinog čovjeka na svijetu koji ne osjeća baš nikakav strah.

Ekipa dokumentarca istražila je može li strah čovjeka pretvoriti u Hulka te kako žive ljudi s neugodnim fobijama. 

– Volim misliti da su mi pratnja ljubav i sreća, ali naučio sam snimajući ovaj serijal da svatko od nas prolazi i kroz ostale osjećaje, i to gotovo svakodnevno.

Mislio sam da me strah zaobilazi jer, eto, snimao sam 91. na fronti, skakao sam dva puta padobranom..., ali onda su mi objasnili – da nema straha, ne bismo doživjeli kraj dana. Ni vi, ni ja.

image
HRT PRESS

Jer ne bismo na semaforu gledali lijevo i desno, u autu bismo začas izginuli, vjerojatno bismo vrelu tavu primali golim rukama, i još sto stvari u danu u kojima nas instinktivni strah čuva od opasnosti.

Od tih šest osjećaja, mislio sam da ne osjećam ni mržnju jer nikoga ne mrzim, a onda su me stručnjaci uvjerili da svatko ponekad nekoga ili nešto mrzi, makar i u mikroomjerima, i da je svaka emocija normalna - kazao nam je Knjaz prije nekoliko mjeseci tijekom prve najave svog novog projekta.

Upoznajući osjećaje, upoznajte sami sebe i naučite upravljati svojim emocijama, poručuje tim koji potpisuje po svoj prilici još jedan odličan dokumentarni serijal.

25. travanj 2024 08:08