StoryEditorOCM
ZabavaRASPLESANI POLITIČARI

Pogledajte neke od najurnebesnijih pokreta svjetskih vođa - imamo i mi naše ‘adute‘

Piše dv
19. kolovoza 2022. - 13:17

Nakon što je snimka plesa i pjevanja finske premijerke Sanne Marin procurila u javnost, reakcije javnosti su podijeljene. Video isječci su izazvali podijeljene reakcije javnosti na internetu, a neki kritičari kritiziraju Marin zbog, kako kažu, neodgovornog ponašanja, dok drugi u svemu vide mogućnost povećanja popularnosti 36-godišnje premijerke.

No, nije Marin jedina koja je malo zaplesala. Tijekom godina, šefovi država i vlada koristili su se konferencijama, službenim međunarodnim putovanjima, kampanjama, a ponekad im nije bio ni potreban ikakav razlog da pokažu svoje plesne sposobnosti - ili nedostatak istih.

Tako je Politico odlučio rangirati plesne pokrete političkih vođa, od najboljih do najnezgrapnijih. Uživajte!

Sanna Marin

Theresa May

Bivša britanska premijerka Theresa May pozvala je svoju stranku, na zatvaranju godišnjeg kongresa Torijaveca u Birminghamu, na jedinstvo u pregovorima o brexitu, koji ulaze u 'najtežu fazu'. "Ulazimo u najtežu fazu pregovora", rekla je Theresa May koja je na pozornicu uplesala uz ABBA-inu pjesmu Dancing Queen, a mnogima su se njezini plesni pokreti činili pomalo robotski.

Boris Jeljcin

U predizbornoj kampanji 1996. godine, činilo se da je bivši ruski predsjednik Boris Jeljcin izvodio ranu verziju "Gangnam Stylea", kako je to napisao Washington Post. Sličnost je nevjerojatna. Snažno mlataranje rukama, pokreti ramenima - sve je tu.

Boris Johnson

Johnson, koji će napustiti Downing Street u rujnu nakon što su ga kolege iz Torijevske stranke svrgnuli s mjesta britanskog premijera, viđen je na video snimci s kraja srpnja tijekom zabave povodom njegova vjenčanja. Za prvi svadbeni ples očekivali biste možda više koordinacije, ali Boris se nije dao smesti. Sa suprugom Carrie zaplesao je uz klasik Neila Diamonda 'Sweet Caroline'.

Dmitrij Medvedev

Dmitrij Medvedev postao je viralni hit 2011. kada je na YouTubeu postavljen video na kojem pleše na pjesmu "American Boy" ruskog pop benda Kombinacija. Njegovi potezi su čak inspirirali pjesmu "Do the Medvedev". U videu se bivši ruski predsjednik nespretno trza s jedne strane na drugu i besciljno mrda rukama. Ples je pomalo krut, ali nedvojbeno bolji od njegovog trenutačnog prepoznatljivog poteza: prijetnje svijetu nuklearnim uništenjem, prenosi Jutarnji list. 

Emmanuel Macron

Tijekom posjeta Lagosu 2018., francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na pozornicu je pozvao glazbenik Femi Kuti. No, Macron se držao svog jedinog 'plesnog pokreta' - kimanja glavom i pljeskanja rukama.

Donald Trump

Kad se Donald Trump 2015. spustio pokretnim stepenicama u Trump Toweru i najavio da se natječe za predsjednika Sjedinjenih Država, sigurno nije mislio da bi to uključivalo pridruživanje saudijskom ceremonijalnom plesu s mačevima. Trump ne pleše toliko s mačem koliko ga samo drži i potpuno zanemaruje ritam. Mogao bi dobiti jedan bod za to što nikome nije slučajno osakatio ili odrubio glavu mačem.

No, nisu samo strani političari rasplesani. I mi imamo svoje 'adute'. Tako je premijer Andrej Plenković zaplesao s nepoznatom mladom ženom na koncertu Tomislava Bralića i Klape Intrade u KC Dražen Petrović. Snimku njihova plesa objavio je RTL.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović također nije skrivala da voli zapjevati i zaplesati, a mnogi se sjećaju kako je plesala slavonski drmeš na otvaranju Đakovačkih vezova 2016. godine.

Kako se aktualni predsjednik države Zoran Milanović zabavlja kad stigne u svoje rodne Glavice kod Sinja, otkrila je video snimka na kojoj Milanović, vidno opušten, iz sveg glasa pjeva i pleše na jednoj privatnoj zabavi

19. travanj 2024 14:09