StoryEditorOCM
ZabavaDala sebi oduška

Pogledajte kako je Severina sprdala Milana Popovića i bivšeg muža Kojića koji se druži s njim: evo što im je otpjevala

Piše Scena SD
26. svibnja 2023. - 17:01
Seve s Milanom (lijevo) i desno s Igorom Kojićem. Zanimljivo, obje su fotografije nastale na splitskim ProkurativamaArhiva/Cropix

Severina Vučković je nastupala u jednom lokalu i pjevala svoje najveće hitove.

Plijenila je izgledom i glasom, ali ovaj nastup je bio drugačiji od njezinih uobičajenih, piše Kurir.

Naime, pjevačica je izvodeći jedan od svojih najvećih hitova, baladu "Mili moj", promijenila tekst pjesme na način da se narugala sa svojom obojicom bivših partnera, Milanom Popovićem i Igorom Kojićem.

Severina je umjesto originalnog teksta koji glasi: "Mili moj, kako nisam prije shvatila, ‘ko mi je one tajne šifre na mom putu pisao, ne, ja k‘o glupača sam za drugim vidno patila, a ti si bio onaj rubac što mi je suze brisao...", vrlo sugestivno zapjevala: "Mili moj, kako nisi prije shvatio, ‘ko mi je one silne tužbe na moju adresu poslao. A ti ko muška glupača, za njim si divno patio...", aludirajući očito i na bivšeg supruga Igora, koji se od prije nekog vremena srdačno druži s Milanom Popovićem.

VIDEO IZVEDBE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Dakako da ovo nije prvi put da se Seve pjesmom "obračunava" s onima koji su joj zagorčali život. Svi još pamtimo dodjelu Porina 2002. u Dubrovniku, na kojemu je Severina željela nastupiti s pjesmama "Virujen u te" i "Mala je dala".

U to je vrijeme Severina prekinula dugogodišnju suradnju sa Zrinkom Tutićem u ne baš idiličnim odnosima, a upravo je on, kao jedan od osnivača Porina, tražio da zamijeni pjesmu "Mala je dala" drugom, držeći da je tekst neprikladan za dodjelu glazbene nagrade.

image

Severina iz vremena hita ‘Mala je dala‘ u društvu Indire Vladić

Saša Burić/Cropix

Splitska pjevačica je odlučila uraditi po svome, pa je stihove hita "Mala je dala" promijenila i izvela pravu bombu, posvećujući riječi, između ostalog, i svom dojučerašnjem skladatelju i mentoru, ali i drugim "dušebrižnicima" iz istoga jata.

To je na pozornici zvučalo ovako:

"Ok, a sada spektakl. Meni su rekli da ‘Mala je dala‘ nije dobar tekst, pa sam ja malo promijenila. Nemojte mi zamjeriti što čitam", započela je Severina, pa predstavila svoju novu verziju pjesme.

"Znate što se dogodilo danas. Vitar puše, ja pijem kavu u jednom dubrovačkom kafiću i fiksiram plavu kosu na poznatom muškom biću. Svi ga znate, glavni je na Porinovu spisku, glazbeni je kritičar u tisku, teški foler, ušminkani rokenroler. Ispast će da je gad, ustvari i je, ali dobro sad.

Vidio me, klimnu glavom, sjeda kraj mene s punim pravom. Smeđa sam mu, veli, bolja nego s kosom plavom. Nisu mu moje pjesme nešto, nisi ni ti meni, odbrusim ja vješto. Na moje riječi počne se topiti kao punjeni keksi i prizna ‘Tvoj mi je glas tako seksi‘.

Krenuo je da me davi o etno jazzu kao u transu, htjela sam ga politi kavom, ali sam mu dala još jednu šansu. A on nastavi dalje pa kaže: ‘Moraš promijeniti tekst od ‘Mala je dala‘, tekst ti je bez veze, jer Porin je večer gala. Ja kažem: ‘Nema problema‘.

Dragi moji, što vi mislite, hoće li mu se svidjeti ovaj drugi tekst? Čisto sumnjam", dio je teksta koji je Severina tada otpjevala, podsjetimo se kako je to izgledalo u cijelosti:

15. travanj 2024 16:35