StoryEditorOCM
Zabavakomentari navijača

Podijeljena mišljenja nakon incidenta s Livajom: ‘Sa svojim izjavama tjera ljude na takva postupanja‘, ‘Kakva isfrustrirana i iskompleksirana grupa navijača‘

Piše I. M.
6. lipnja 2023. - 09:54

Vatreni se u Rijeci pripremaju za nadolazeći završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj, a polufinalna utakmica između Hrvatske i domaćina na rasporedu je 14. lipnja. Međutim, ružan incident obilježio je prvi trening reprezentacije na Rujevici koji je bio otvoren za navijače, a na tribinama se skupilo oko 1500 ljudi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, kapetana Hajduka Marka Livaju s tribine su vulgarno vrijeđali pojedini riječki navijači. Livaja nije izdržao pa se dao navući u taj verbalni okršaj, prepirku, a zbog svega je na kraju morala reagirati i policija te zaštitari koji su bili na tom dijelu zapadne tribine. 

Naravno da događaj nije prošao neopaženo ni među navijačima, koji su na društvenim mrežama rekli svoje mišljenje, a većina ih šalje podršku Marku Livaji.

"Sve bi napravio isto. Je li čovjek došao gledati nogometni trening ili je došao provocirati? Neka mu je Livaja došao, šteta što ga nije i opalio bar bi se opametio", rekao je Stjepan.

Beatrice je okrenula na ironiju pa se zapitala: "Čekamo odluku Klakočera. Koliko će kazniti Livaju?"

Bilo je puno komentara i istomišljenika kao Mario koji je napisao: "Pa kad su ‘Rečani‘ navijali za Hrvatsku?", dok je Milan bio kratak: "Reka, grad crvene ‘kulture‘". 

Ivica je krenuo u sličnom smjeru: "Nevjerojatna je količina mržnje koju popriličan postotak žitelja toga grada iskazuje prema svima južno od Senja!"

Komentar Davora bio je zanimljiv, koji se sjetio legendarnog trenera: "Zanima me što bi pokojni Ćiro napravio? Letjeli su i veći igrači iz repke zbog manjih stvari. Posao igrača je da šuti i trenira. Kamo bi došli nogometaši da se idu obračunavati sa svima koji zvižde? Ovo je valjda ‘novo normalno‘."

Milan se očigledno složio s Davorom pa se zapitao: "Zamislite da se Modrić išao obračunati sa svima koji su ga vrijeđali?".

Edin se osvrnuo na nedavno finale Kupa: "Kakva isfrustrirana i iskompleksirana grupa navijača je ova ekipa iz Rijeke. Dečki se malo uznemirili, Rujevica je na finalu Kupa bila obojena u Dalmaciju. Hajduk im se popišao usred grada i dignuo trofej, a oni jadni nisu mogli ništa".

Eduardo se također prisjetio nedavne utakmice Hajduka sa Šibenikom, ali nije se složio s prethodnim komentarom: "Gle čuda ako vrijeđaš, dobiješ uvrede natrag, freze i traktori..."

U slično smjeru je krenuo i Jakov koji kaže: "Nakon incidenta poslije finala Kupa, Dalić ga je trebao prekrižiti za ovo okupljanje. Ništa me ne čudi, sa svojim izjavama tjera ljude na takva postupanja".

Dakle, imalo je i onih koji nisu stali na stranu Livaje, a neki su i otvoreno izrekli svoj stav:

"Najradije bih da ga nema tu, a umjesto njega da bude Budimir", rekao je Perica. 

Jedan duži komentar navijača "Bijelih", posebno je zapeo za oko: Sada govorim kao navijač Hajduka, moramo ljudi priznati da su Livaja i Hajduk sami krivi s politikom ‘prgava familija‘. Kao Livaja je prgav, pa je to ok i to opravdava njegova ponašanja... Jedan istinski sportaš i profesionalac se ne smije tako ponašati! I to ne govorim sad samo za ovu situaciju. Ovo što su ovi majmuni vikali s tribina to je dno dna, i da živimo u normalnoj državi i da se takve budale jače kažnjavaju, ovakve situacije ne bi postojale i možda bi konačno pričali samo o nogometu!, zaključio je Ivan.

23. travanj 2024 08:41