StoryEditorOCM
Zabavapopularni kviz

Nova sezona ‘Milijunaša‘ donosi mnoge promjene. Opraštamo se od poznatih lica, a natjecatelji se više neće boriti za kune nego eure. Evo koliko će najviše moći osvojiti...

Piše V.P. /sd
6. rujna 2022. - 22:36

Nova sezona kviza ‘Tko želi biti milijunaš‘ počinje s emitiranjem u četvrtak 22. rujna. Iako je bilo govora da bi se kviz kao nekad mogao prikazivati dva puta tjedno - i u ovoj sezoni emitirat će se samo četvrtkom, donosi Slobodna Dalmacija.

Nove se epizode naveliko snimaju u HRT-ovom studiju na zagrebačkom Prisavlju. Voditelj je ostao Tarik Filipović, zaštitno lice ‘Milijunaša‘, od samih početaka.

Od ove sezone nekoliko je promjena u kvizu. Možda je najveća ta da će se uvođenjem eura promijeniti i ljestvica koja vodi do milijuna jer ona više neće biti u kunama, nego dakako u eurima, što će se početi primjenjivati od Nove godine.

image

Tarik Filipović

Marko Todorov/Cropix

- Prelaskom na euro, kreirat ćemo stablo novca u novoj valuti. Imamo u vidu nekoliko opcija i stablo će se okvirno kretati najvjerojatnije u iznosima približnim sadašnjim kunskim iznosima - rekao nam je urednik ‘Milijunaša‘ Igor Grković.

Osim toga, ponovno se u studio vraća i publika koje prethodne dvije sezone nije bilo zbog pandemije koronavirusa.

- Budući da smo publiku vratili u studio, ponovno ćemo je aktivirati kao džoker Pitaj publiku, uz džokere 50:50 i Zovi. Znalcima smo se zasad zahvalili na suradnji, ali nikad se ne zna što donose jesen i zima - dodaje urednik Grković.

image

Tarik Filipović

Marko Todorov/Cropix

- Važno je istaknuti da su sadašnji Milijunaš i onaj otprije deset godina, kako ja to volim reći – dva različita sporta. U ovom novom Milijunašu trudimo se biti ekskluzivnog sadržaja i ne dozvoljavati da nam se ponavljaju neka pitanja koja ste mogli čuti na drugim kvizovima, što je poprilično težak i zahtjevan posao. Stojimo iza svakog pitanja, imamo odličan autorski tim specijaliziran za određena područja. Ne bih rekao da su pitanja teža. Više bih prigovorio natjecateljima što nisu dovoljno koncentrirani kad sjednu na vrući stolac i ne mogu se uhvatiti u koštac s izazovom pred njima  - rekao nam je urednik u jednom od prošlih razgovora za naš portal.

Dosad je samo profesorici hrvatskog jezika Miri Bićanić (46) iz Virovitice pošlo za rukom da odgovori na svih 15 pitanja i kući otiđe s iznosom od milijun kuna. Bilo je to 2003. kad je imala 30 godina. Od osvojenog je iznosa kupila stan u Zagrebu, zatim se zaposlila u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji i postala mama djevojčice.

Tijekom prvih nekoliko godina kviza poznati kvizaš Mirko Miočić bio je ‘joker zovi‘ za više od 50 natjecatelja, a radi njega je uredništvo izmijenilo pravila, u kojima je od tada stajalo da se ista osoba može u ulozi ‘jokera zovi‘ naći najviše tri puta u sezoni.

16. travanj 2024 17:43