StoryEditorOCM
ZabavaNe baš dobre vijesti za ljubitelje filmova

Netflixu prijeti tužba? Princ William bijesan zbog scene koju su mu snimali pred prozorom, prijatelji kraljevske obitelji nabavljaju odvjetnike

Piše Mateja Šebalj/JL
15. studenog 2021. - 14:15

Netflixova serija "The Crown" rekreirala je trenutak "osvetničke haljine" princeze Diane u vrtu Kensington, 800 metara od spavaće sobe princa Williama, no smatra se da će scena koja je snimljena na istom mjestu, kao i davnih godina, te se s njegova prozora može vidjeti - razbjesniti nasljednika, piše Jutarnji.hr.

Iz industrije tvrde da će William biti bijesan zbog te odluke jer ipak su mogli odabrati bilo koje drugo mjesto za rekreiranje scene, a ne ono koje gotovo može vidjeti s prozora svoje spavaće sobe. Dakle, scena prikazuje princezu Dianu, koju glumi Elizabeth Debicki, kako izlazi iz auta u uskoj crnoj haljini s otvorenim ramenima. Mala crna haljina, nazvana također i "osvetnička haljina" koju je princeza Diana nosila te večeri kada je u intervjuu za javnu televiziju Charles po prvi puta javno priznao ono o čemu se do tada glasno šuškalo, a to je njegov preljubnički odnos s Camillom Parker Bowles.

"Zamislite samo da je vidio. Također će se vjerojatno postavljati pitanja o tome kako je bilo dopušteno korištenje kraljevskog parka za snimanje drame zbog koje je kraljevska obitelj tako duboko nezadovoljna", rekao je izvor za The Sun.

image
AFP

No, kraljevska obitelj mogla bi imati razloga tužiti Netflix zbog njihovog portretiranja u seriji "The Crown" nakon što su prijatelji zatražili vlastiti pravni savjet, zabrinuti kako će vjerojatno biti prikazani u nadolazećom nastavku. Bliski prijatelji kraljevske obitelji navodno su se obratili odvjetničkim tvrtkama Farrer & Co i Harbottle & Lewis. Visokoprofilna serija trebala bi sadržavati kontroverzna pitanja kao što su razvod princa Charlesa i princeze Diane, posljedice Dianine smrti i cijelu epizodu posvećenu intervjuu Martina Bashira s Dianom iz 1995. godine.

18. travanj 2024 08:52