StoryEditorOCM
ZabavaVRHUNSKI SAVJET

Ne znate što ćete sa starom noninom komodom? Ne bacajte je, evo kako je možete iskoristiti!

Piše Jelena Cvetko/D&D
15. svibnja 2023. - 12:13

Planirajući obnovu obiteljske kuće u kojoj je odrasla, Zrinki Krištof Mihajlović ostala je neiskorištena komoda koja joj je za svaku prostoriju bila prevelika. No, ona je stalno razmišljala gdje ju je najbolje uklopiti, s obzirom na to da je riječ o komadu namještaja koji je naslijedila od bake i djeda, pa joj je bilo teško rastati se od njega, donosi Dom & Dizajn.

image

Novo lice stare komode

Danijel Soldo/cropix/

- Jedan dan sam se probudila i došla na ideju da od komode napravimo kuhinju. Razmišljala sam kako ćemo time imati jedan zaista poseban komad namještaja, kvalitetan, a pritom ćemo sačuvati nešto što me podsjeća na baku i djeda. Rekla sam suprugu, u to vrijeme zaručniku, kako to sve zapravo zamišljam, a on je rekao da je moguće ideju provesti u djelo - prepričava 32-godišnja Zrinka iz Slavonskog Broda, koja i inače voli davati novi izgled starim stvarima.

- Prije ću se odlučiti za takvo nešto nego za gotov kupovni namještaj. Volim biti drugačija - ističe Zrinka te nam opisuje sve faze izrade svoje jedinstvene kuhinje.

image

Novo lice stare komode

Danijel Soldo/cropix/

Prvi koraci odnosili su se na demontažu stare komode - odvajanje gornjeg dijela od donjeg. Nakon toga su gornji element postavili na zid i poskidali sve ručkice kako bi ju pripremili za brušenje i bojanje. Donji element su precizno odmjerili te izbušili rupe za indukcijsku ploču, ugradbenu pećnicu, sudoper te slavinu, donosi Dom & Dizajn.

image

Novo lice stare komode

Danijel Soldo/cropix/

- Radnu smo površinu više puta palili malim bremenom te brusili finim brusnim papirom kako bismo postigli željeni dizajn. Na ostatak drveta nanosili smo temeljni ventilacijski premaz na bazi vode, proizvođača Maxima. Bila su potrebna četiri sloja premaza da bi se postigao željeni rezultat. Nakon toga smo ju premazali i akrilnim lakom za drvo. Unutrašnjost komode također je premazana istim premazom. Donju smo lajsnu iskoristili od srednjeg dijela komode te pričvrstili za nogice. Nakon svih tih radova, išli su ugradbeni elementi - pojašnjava.

image

Novo lice stare komode

Danijel Soldo/cropix/
15. travanj 2024 08:28