StoryEditorOCM
ZabavaIZ DOMA|

ZABAVNI ALBUM I PRODUKCIJA S ORKESTROM Domenica i Robert Bošković osvojili Porin!

Piše DV
16. svibnja 2020. - 08:35
Zagreb, 091219. Mint, Florijana Andraseca 14. Promocija albuma prvijenca Ciribu Ciriba pjevacice Domenice.CROPIX
Po prvi put u dugačkoj povijesti najprestižnije hrvatske glazbene nagrade, dodjela se održala samo kao televizijska emisija na Hrvatskoj radioteleviziji, a čak 17 izvođača izvelo je svoje hitove za koje su nominirani, s raznih lokacija. Porin za najbolji album zabavne glazbe osvojila je Korčulanka Domenica Žuvela, za album “Ćiribu ćiriba”, uz producente Tončija Huljića i Ivana Huljića.

Bojan Jambrošić & Tamburaški orkestar HRT-a te producenti Siniša Leopold i Igor Geržina s albumom Kajkavski biseri dobitnici su Porina za najbolji album tamburaške glazbe, na kojem je radio i Bošković kao nositelj idejne i producent projekta.

Veliki uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigli su Urban & 4 sa suradnicima, a nagrađeni su u čak pet kategorija. Pjesma “Iskra” autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Njihov album “Live at Lisinski”, koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom, a čiji su producenti Ante Gelo i Goran Martinac osvaja Porin za najbolji koncertni album. Goran Martinac dobiva Porin za najbolju snimku istoimenog albuma.
19. travanj 2024 12:13