StoryEditorOCM
ZabavaPrirodni put

Kardiokirurg otkriva kako sniziti kolesterol s tri mjere, što treba, a što se ne smije jesti. Ima jedan važan preduvjet

Piše PSD
18. siječnja 2022. - 23:03

Ruski kardiolog i kardiokirurg Herman Handelman smatra da se hranom može regulirati kolesterol u krvi.

Kao što je poznato, povećani kolesterol može dovesti do težih kardiovaskularnih oboljenja kao što su infarkt i moždani udar, a koji su na prvom mjestu među uzrocima smrtnosti na svijetu, piše Sputnik, a prenosi Slobodna Dalmacija.

image
Potrebno je smanjiti tjelesnu težinu, što će dovesti do snižavanja kolesterola u prosjeku za osam posto, kaže liječnik.
Cropix

Prvo, potrebno je smanjiti tjelesnu težinu, što će ujedno dovesti do snižavanja kolesterola u prosjeku za osam posto“, rekao je liječnik.

On je pojasnio da je najbolje smanjiti težinu pomoću izbalansirane prehrane. Predložio je da tokom prehrane polovica tanjura bude popunjena salatom, a drugu polovicu da čine prilozi i hrana na bazi proteina.

image
Prema kirurgovim riječima, upotreba lososa u prehrani može sniziti kolesterol i tlak
Bozidar Vukicevic/Cropix

Pored toga, kardiolog je savjetovao da se konzumiraju prirodne masti. Prema njegovim riječima, upotreba lososa u prehrani može sniziti kolesterol i tlak.

Drugi efikasan način je povećanje fizičke aktivnosti. Kao treći i također važan faktor je smanjenje razine šećera u krvi koji oštećuje zidove krvnih žila čije se niše potom popunjavaju kolesterolom, piše Sputnik.

image
Važan faktor je smanjenje razine šećera u krvi koji oštećuje zidove krvnih žila čije se niše potom popunjavaju kolesterolom
Biljana Gaurina/Cropix
18. travanj 2024 13:20