StoryEditorOCM
Zabava‘VOJNA NJET‘

Hoće li spotom dodatno zapapriti? Pogledajte video za ‘Mamu ŠČ‘, HRT-ov Dnevnik donio rakete i Titutku

Piše Klara Rožman/JL
12. ožujka 2023. - 20:34

Pod motom ‘Vojna njet‘ naši eurovizijski predstavnici u središnjem HTV-ovom Dnevniku predstavili su video spot za pjesmu ‘Mama ŠČ‘ s kojom će se u svibnju natjecati na Eurosongu u Liverpoolu.

U spotu se uz Let 3 pojavljuje i Jovanka Broz Titutka (House of Flamingo) i njene plesačice, Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja lete na raketama, vojne uniforme smjenjuju se sa šarenim kazališnim kostimima, piše Jutarnji.hr.

Spot je sniman u Zagrebu, a režirao Radislav Jovanov Gonzo, kojemu je ovo, kako sam kaže, samo šlag na tortu nakon svih godina uspješne suradnje i prijateljstva s riječkim rockerima.

- Ovim spotom se pokazuje koliko je bitna antiratna poruka na njihov, naš pravi i jedini način. Ono što ne znaju ljudi po Europi i BBC-u je da su Let 3 jaki koncertni bend s dugačkom tradicijom performansa i u teatru i na koncertima te da nisu nastali samo zbog Eurosonga - kaže Gonzo.

- Spremni smo za Eurosong. ŠČ! Širimo pozitivnu energiju - taj čarobni ŠČ koji štiti. On napravi atmosferu potpune zaštite: ‘I will protect you with power of love‘. I štiti od psihopatije i sociopatije - rekao je Mrle u HTV-ovom Dnevniku, u kojem je potvrđeno da će glazbenici na Eurosongu nastupiti u kostimima u kojima su bili i na opatijskoj Dori.

- Naša poruka je: manje je više. Ostat će isti kostimi jer su nam jako lijepi, lijepe su te boje jer to je već postalo prepoznatljivo tako da ne bismo tu ništa mijenjali - ali napravili smo ove lijepe kostime koje smo sad pokazali na HTV-u - i to nam je naša frendica iz Sarajeva sašila, zove se Lejla Hodžić i ovim putem joj zahvaljujemo. Da cijela regija izrađuje kostime za nas, to je predivno! - dodao je Mrle.

Na pozornici, osim glazbenika, ostaju rakete, piše Jutarnji.hr. Ali bez etikete - ili?

- Tako, da, ostat će rakete, a sad etikete - može nas podržati netko tko ima novca pa možemo staviti njegovu sliku na etiketu - rekao je Prlja, koji je jako zadovoljan video-spotom.

- Gonzo i hrvatska spot-produkcija - to je sinonim jedno za drugo. Mi smo uvijek na strani dobroga, a sad sigurno nije dobro da klimatski poremećaji koji nas okružuju kroje sudbinu naših generacija koje dolaze, tako da želimo upozoriti i na taj problem, kao i na sve druge probleme - objasnio je Prlja.

20. travanj 2024 01:11