StoryEditorOCM
Zabavaneugodno iznenađenje

Gost lokala ostao u šoku kad je dobio račun, konobar mu je naplatio svaki dolazak do stola. No ni to nije najgore od svega, evo koji mu je detalj ‘prelio čašu‘

Piše dv
21. srpnja 2022. - 17:02

Iako je i u hrvatskim ugostiteljskim objektima ovog ljeta bilo neugodnih iznenađenja, teško da se možemo usporediti s nekim svjetskim turističkim odredištima. Jedan od rekordnih računa nedavno je izdan na sjeverozapadu Španjolske, u tapas baru 'Imperial' u Benaventeu, a preneraženi gost ga je odmah podijelio na Twitteru, donosi Slobodna Dalmacija.

Blas Galey Hermoso ostao je bez teksta kad je vidio da su mu, uz hranu i piće, poprilično naplatili i uslugu, i to tako što bi svaki put kad bi konobar donio još nešto na račun dodavali po 20 centi. 

Usluga u 'Imperialu' se, naime, naplaćuje "po izlasku".

- Svaki put kad je konobar došao do našeg stola na terasi donijeti nešto: pivo, sendvič... to je naplatio 20 centi - napisao je Hermoso na Twitteru te istaknuo da je "kap koja je prelila čašu" bilo to što mu je pribor za jelo naplaćen jedan euro.

Iz lokala su pak poručili da je "uobičajena praksa u ugostiteljstvu da se posluživanje dalje od šanka dodatno naplaćuje", prenosi Nine.

Hermosova objava izazvala je različite komentare, i dok ga neki podržavaju, i sami šokirani konačnim iznosom, drugi mu poručuju da je to za ljetnu europsku destinaciju sasvim prihvatljivo.

"Usluga terase mora se naplatiti. Ili je uračunaju u cijenu proizvoda ili je naplate posebno", napisala je jedna žena.

"Može se razumjeti da ti na terasi naplaćuju više, ali to mora platiti samo jednom. Ovom su čovjeku četiri puta naplatili istu uslugu", rekao je drugi. 

Hermosovo iskustvo dolazi nakon što se nekoliko drugih turista požalilo na internetu da im se naplaćuju dodatne naknade tijekom odmora.

Jedna žena, koja je otišla na putovanje na Tenerife 2020., tvrdi da je njoj i njezinom partneru naplaćeno 6 eura za korištenje deke u restoranu.

Još jedan putnik u Grčkoj ostao je zapanjen nakon što je njegov račun navodno iznosio preko 880 australskih dolara za samo dva pića i grickalice.

Prema TravelersUnited.org, često postoje skriveni troškovi povezani s objedovanjem u različitim europskim kulturama.

U Italiji, na primjer, turistima se može dodatno naplatiti sjedenje u kafiću.

Šalica kave za stolom može koštati gotovo četiri puta više od cijene istog pića ako se naruči stojeći za šankom.

19. travanj 2024 16:26