StoryEditorOCM
Zabavapopularna destinacija

Dosta vam je korone i želite preko zime otputovati u toplije krajeve? Razmislite o Tajlandu koji se otvorio za 63 zemlje među kojima je i Hrvatska

Piše M.P./ sd
3. studenog 2021. - 22:06

Tajland se otvara za potpuno cijepljene turiste iz 63 zemlje. Očekuje se da će deseci tisuća putnika sletjeti u Bangkok i Phuket dok zemlja ponovno pokreće svoju turističku industriju nakon 18 mjeseci ograničenja zbog koronavirusa, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ranije su cijepljeni turisti morali proći najmanje sedam dana hotelske karantene. Zračna luka Suvarnabhumi u Bangkoku i međunarodni terminal na Phuketu bit će prvi koji će primiti posjetitelje, a ostatak zemlje će ga slijediti.

Cijepljeni posjetitelji iz zemalja koje nisu na popisu mogu putovati u Bangkok i 16 drugih regija, ali će prvih sedam dana biti u karanteni prije nego što im bude dopušteno da putuju negdje drugdje. Turistička industrija se već priprema za ponovno otvaranje Tajlanda.

Međunarodni prijevoznici zakazali su više letova za tu državu jugoistočne Azije, dok hoteli i odmarališta na plaži nude povoljne cijene, a otok Phuket ugošćuje novogodišnju zabavu na kojoj će nastupiti talijanski operni tenor Andrea Bocelli.

Vlasti u Bangkoku ukinule su od ponedjeljka šestomjesečnu zabranu prodaje alkohola u restoranima i ublažile nekoliko drugih mjera suzbijanja COVID-a kako bi privukle turiste u glavni grad.

Među 63 zemlje za koje je olakšan ulazak na Tajland nalazi se i Hrvatska. Osim što je potrebno da ste cijepljeni najmanje 14 dana prije putovanja, potrebno je da rezervirate prvo noćenje u točno određenom hotelu gdje ćete čekati rezultate PCR testa kojeg treba napraviti po dolasku. Također morate imati i ugovoreno zdravstveno osiguranje koje pokriva troškova liječenja u iznosu od minimalno 50 tisuća dolara te 72 sata prije putovanja u svojoj matičnoj zemlji napraviti PCR test, a putovati na Tajland možete ako vam je rezultat, naravno, negativan.

24. travanj 2024 20:57