StoryEditorOCM
ZabavaKORČULANKA U ĐIRU |

DOMENICA Treba nam malo više pozitivnih vijesti, zato svako malo skoknem do Grada!

Piše Anđelka Kelava
14. studenog 2020. - 08:42
Slatka Korčulanka Domenica Žuvela opet je malo skoknula do Grada bez kojeg, očito, u zadnje baš ne može. Prošetala se, već po običaju, dubrovačkim znamenitostima, pozirala na nekoliko lokacija, a zidine su joj, kaže Domenica, jednostavno najljepše pa ih je gotovo u cik zore odlučila opet obići. Nije joj bilo teško putovati do Grada dulje nego je tu boravila, a tako će, kaže, dolaziti uvijek, pa makar i na par sati. Ni covida ni lockdowna Domenica se ne boji, ali zna da nam treba bar dvostruko više pozitivnih vijesti, a jedna od tih obaveznih pozitivnih stvari je kretanje, gdje god se može, kad god se može, ali uvijek do Dubrovnika! I usput ne može ni to proći bez par 'brzopoteznih' za Moskar.



-Svaki dolazak tu je za mene dragocjen, iako mi se čini da svaki put dođem prekratko. Ne bi vjerovali, ali ovaj put sam došla u Grad doslovno na dva sata!"

Prođirala si zidinama, dakle bilo je vremena i za opuštanje.

-A za to se uvijek nađe vremena, ha, ha. Volim prođirat Gradom i divit' mu se koliko je predivan!"

Što ti je najljepše u Gradu pod Srđem?

-Živjela sam tu 4 godine. To je bio moj srednjoškolski grad. Naučila puno toga, stekla prijateljstva za cijeli život. Mislim da je to najljepše što mi je Dubrovnik mogao dati!"

Je li neka nova pjesma u pripremi? Korona vrijeme se pokazalo idealnim za stvaranje.

-Možda je idealno za stvaranje, ali je veliki izazov u ovim vremenima izdavati pjesme kada znaš da ih ne možeš izvoditi uživo. U zadnje vrijeme sam snimila par demo snimki, ali i dalje ne znam kada će sve ići vani."

Pjesma 'Zovi' u ovo 'novo normalno' vrijeme, bez velike promocije ipak je pobrao simpatije publike?

-Znala sam od samog početka da pjesma ima veliki potencijal iako je nisam nikad izvodila uživo. I dalje je na top ljestvici što je pokazatelj da su je glazbeni urednici jako dobro prihvatili, a ne zaostaju ni youtube pregledi koji svakim danom rastu. To mi je za sada jedini pokazatelj kako bez obzira na cijelu situaciju pjesma dođe do svoje publike!"


Iako mlada na glazbenoj sceni već imaš Porina u ruci. Je li ti to dobar poticaj za daljnji rad?

-Osjećam prije svega veliku zahvalnost! Već sama nominacija mi je bila sasvim dovoljna i njoj sam se jako veselila! Iako nisam očekivala, naravno da sam presretna što sam osvojila Porin, koji mi je svakako veliki poticaj za daljni rad! Žao mi je što nisam mogla sve to uživo doživjeti, a pogotovo druženje s kolegama, ali ima i to svoje čari!"
19. travanj 2024 22:46