StoryEditorOCM
ZabavaSusret sa smrću

Čovjek koji je bio klinički mrtav punih 28 minuta: ‘Kao da sam bio izvan vlastitog tijela i gledao sve što se događa‘

Piše dv
9. svibnja 2023. - 16:57

Tajna života nakon smrti i susret sa smrću vječna su ljudska tema i zagonetka.

Takvo iskustvo doživio jee jedan taekwondo trener koji je pretrpio srčani udar, nakon čega je bio klinički mrtav punih 28 minuta.

Zbog svog jedinstvenog iskustva Phill Zdybel (57) danas kaže da ima drugačiji pogled na svijet. On je trener trčanja iz Australije i jedan je od onih koji su imali pravi bliski susret sa smrću.

Tijekom utakmice prošlog studenog pao je na tlo i doživio srčani udar. Kaže da prije nego što mu se to dogodilo nije imao znakove upozorenja i srce mu je jednostavno stalo, pokazalo se da je riječ o aneurizmi koronarne arterije. Zbog svega toga bio je klinički mrtav 28 minuta.

Nakon što je vidio kako njegov otac pada, Philov sin je odmah pozvao hitnu pomoć, no dok su oni stigli, pomogla mu je medicinska sestra koja se slučajno našla ondje i započela s oživljavanjem.

Phill je rekao da se dok je ležao na zemlji osjećao kao da je izvan vlastitog tijela i dodao da je "gledao" sve što se događa.

"Rekao bih da sam bio malo izvan sebe", kazao je i dodao da je tada imao jaku volju za životom i bio je siguran da će preživjeti.

Tvrdi da je imao sreće što je u trenutku kada se srušio bio među gomilom ljudi koji su mu brzo priskočili u pomoć. Nakon kolapsa hitno je prebačen u bolnicu, gdje se nekoliko dana kasnije probudio na aparatima za održavanje života. Tek tada je saznao da je bio mrtav 28 minuta.

Stavljen mu je stent u srce i otpušten je iz bolnice tjedan dana kasnije.

Ipak ima jednostavnu poruku za sve ljude: "Sve male stvari oko kojih se brinemo nisu vrijedne brige", piše Blic.

Tako mala, a toliko važna istina do koje bismo trebali doći prije susreta sa smrću.

20. travanj 2024 09:40