StoryEditorOCM
GastroPoslastica

Šumsko voće, keks i puding nam zvuče savršeno; ovaj kolač koji se ne peče je božanstven, a tako lagan za napraviti. Vrijedi prljanja kuhinje

Piše M.P.
17. siječnja 2022. - 17:02

Kombinacija plazma keksa, pudinga i šumskog voća uvijek sluti na božanstven desert, još ako se ne mora peći, ne može bolje! Morate ga probati što prije napraviti jer zaista nije komplicirano a svi će tražiti repete. Recept smo otkrili na blogu Mala kuharica, donosi Slobodna Dalmacija.

Sastojci:

300 gr Plazme ili Petite Beurre keksa

4 Pudinga od vanilije 

2 žlice gustina

12 žlica Šećera

1 litra mlijeka

1 vrećica želatine

1 pakovanje od 450 grama šumskgo voća

1 preljev za torte 

10 žlica šećera

1/2 l slatkog vrhnja

Priprema:

Maslacem namazati četvrtastu tepsiju dimenzija 32x24 pa slagati kekse umočene u mlijeko.

Skuhati puding i gustin u mlijeku i ostaviti da se hladi. Kad je puding hladan, dodati umućeno vrhnje i dobro izmiksati. Dodati i želatinu pripremljenu po uputama na vrećici i kratko miksati.

Voće staviti u posudu sa šećerom i prokuhati pa dodati preljev razmućen s malo vode, kratko prokuhati. Ohladiti tri, četiri minute pa preliti po kremi i ostaviti da se stisne i ohladi.

04. travanj 2024 20:04