StoryEditorOCM
DalmacijaIZLUČNO NATJECANJE PUHAČKIH ORKESTARA U IMOTSKOM

‘Zvonimir’ iz Solina ide na državno natjecanje

Piše PSD.
20. travnja 2010. - 21:12
Imotski je bio domaćin susreta puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije. To je inače izlučno natjecanje za sudjelovanje na državnom prvenstvu puhačkih orkestara u organizaciji Sabora kulture Hrvatske.

Natjecanje u Imotskom organizirala je Zajednica puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije a u konkurenciji je nastupilo šest orkestara, Gradska glazba Zvonimir Solin, Gradska glazba Makarska, Kulturno-glazbeno društvo Mosor iz Klis Kose, Glazbena udruga Brassčuta Pučišća sa Brača, Hrvatsko glazbeno društvo Zrinjski Donja Kaštela te Gradska glazba Sinj. Izvan konkurencije nastupili su aktualni prvaci Hrvatske, HPO Gradska glazba Imotski, koji imaju izravan poziv za državni susret, te Općinska glazba iz Baške Vode.

Cijelo natjecanje pratio je profesor maestro Hari Zlodre kao selektor i stručni povjerenik Hrvatskog sabora kulture. Preslušavši sve skladbe orkestara u konkurenciji, donio je odluku da Gradska glazba Zvonimir iz Solina bude sudionik državnog susreta puhačkih orkestara.

Organizacija ovog susreta puhačkih orkestara u Imotskom bila je na zavidnoj visini, ponajviše zahvaljujući organizatoru, Zajednici puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije, te HPO Gradskoj glazbi Imotski. - Imotski je bio pravi domaćin i raduje me što smo okupili ovoliko puhačkih orkestara, a sve je to zasluga rada Zajednice puhačkih orkestara.

Nadam se da će i Gradska glazba Zvonimir, koja se prvi put natječe na državnom prvenstvu, postići zavidan rezultat, a što se tiče nas kao aktualnih prvaka Hrvatske, također se očekuje dobar rezultat - istaknuo nam je predsjednik Zajednice puhačkih orkestara naše županije te kapelnik Gradske glazbe Imotski prof. Ivan Glibota Crni.

tekst i foto: Braco ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:25