StoryEditorOCM
DalmacijaFešta do zore

Zoran Grgić treći put osvojio solinsku Alku na rici

25. kolovoza 2019. - 00:56

Feštat će se za koji dan u prostorima Športsko-nautičko ribolovnog društva "Jadro" jer je Zoran Grgić s Meteriza po treći put osvojija solinsku Alku na Rici koju priređuje već šesnaest godina njihovo društvo. A sve u čast solinske zaštitnice Male Gospe i Dan Grada koji se uskoro bliži.

U dvi utrke, odnosno vožnji u brodicama, a posli još i tri pripetavanja, Zoran je pogodija čak tri sride, nakon toga jednon u jedan, i jednon u dva, i tako ukupno dobija na kraju 12 punata.

Svaku srida koju bi pogodija neko od ukupno osan natjecatelja ove je godine fanfarama popratija Mislav Glavina, 23-godišnji član Kulturnog glazbenog društva "Mosor" iz Klis-Kose.

Prvo su se pripetavali Zoran, Predrag Nerlović i Ante Žižić, kojeg su s obala Jadra u centru Solina pratile i njegove djevojčice, Marijeta i Katarina, a na kraju, u zadnjen pripetavanju su ostali Nerlović i Grgić, odakle je 53-godišnji Grgić izaša ka pobjednik s dva punta više.

Prisritni su tako bili uz pobjednika i njegov otac 80-godišnji Miro, te sin Dino, uskoro osmaš, svi članovi ovog društva s Jadra.

- Ovo je vrhunski osjećaj, uzbuđen san, ovo mi je treća osvojena Alka i zato ćemo feštat na Rici do kasna – kaza nan je Zoran.

- Jedva čekan i ja da mogu vozit alku, još samo četri godine – zbrojija je brzo i njegov 14-godišnji Dino koji voli more, brodice i vatat ribu, naravno.

Čestitke i pehar pobjedniku Alke na Rici uručija je i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, a osim pokala najbolji "alkar" dobit će i sliku broda, umjetnički uradak njihova člana Ivice Bekavca Bekija, koji će ubuduće krasiti klupske prostorije na ušću Jadra.
Alku je ka i svake godine do sada namišta Nikola Drašković, a brodice za utrku spretno je vozija Vlatko Mijić, jer je na momente bilo uzbuđenje vidit kako ih je okrića ususret mostiću na Rici.

- Timunira je vrhunski i za svakog vozi isto, nema dileme – kaza je pobjednik, dok je voditelj utrke Dragan Bilandžić na megafon pozva sve posjetitelje na zabavu koja je uslijedila.

- Za pobjedu je potrebno da čovik ima dobru ruku, a Zoran to ima jer je vrhunski ribolovac, cili život je po moru i Rici - izjavija je nakon utrke i predsjednik ŠNRD-a "Jadro" Tomislav Taraš.

- Nadan se da će se svit dobro zabavit na našoj ribarskoj večeras jer ovo je isto tako i prilika da se druže ljudi koji se nisu dugo vidili – poručija je i predsjednik Taraš najavivši kako je za feštu spremno 350 kila srdela, 60 kila pastrva, 350 litara vina i isto toliko pive, sve besplatno, a za lutriju je stiga i kapitalac, iglun od 12,5 kila.

Nakon svega slijedila je i zabava uz bend "Bomba" isprid Pošte, dok je feštu svojin skokon u Riku začinija i Draško iz Svetoga Kaja, poznati skakač s Mramorne i starog željezničkog mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:29