StoryEditor
ZagoraNEMA POPUŠTANJA

Županijski pročelnik za obrazovanje: ‘Prvi put čujem za Buljev prijedlog! Sinjski učenici sutra moraju u škole doći s maskama. Radit će inspektori...‘

Piše Ivica Marković
15. rujna 2021. - 18:09
Tomislav Đonlić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sportPaun Paunović/Cropix

Nastavljaju se prepucavanja oko (ne)nošenja maski u osnovnim i srednjim školama na području grada Splita, nakon što je lokalni Stožer Civilne zaštite donio prijedlog, na preporuku sinjskog gradonačelnika Mira Bulja, o prestanku obaveze nošenja maski za učenike i učitelje.

Dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije (NZJZ SDŽ) poručila je kako 'ustanova, u ovom slučaju škola, može lokalnom stožeru predložiti blaže mjere ako je povoljna epidemiološka situacija i zato mora imati suglasnost osnivača, u ovom slučaju Splitsko-dalmatinske županije'.

- S obzirom na to da je kod nas sve lošija epidemiološka situacija i da dalje raste broj novooboljelih, smatram da SDŽ neće dati svoju suglasnost, odnosno podržati takav prijedlog, rekla je dr. Karin.

image
Željka Karin: 'Smatram da SDŽ neće dati svoju suglasnost'
Josko Šupić/Cropix

Dobili smo i Tomislava Đonlića, pročelnika županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport , koji je osnivač i "vlasnik" škola u Županiji, pa tako i Sinju.

- Od škola iz Sinja nismo dobili nikakav prijedlog o ukidanju zaštitnih maskica!

Ako takav prijedlog dođe, kontaktirat ćemo epidemiološku struku koja će dati svoje mišljenje i izreći svoj stav, koji ćemo mi poštivati.

Stoga i sutra, u četvrtak, učenici moraju u sinjske srednje i osnovne škole doći sa zaštitnim maskicama, jer su svi dužni poštivati propise - rekao je Đonlić.

Ako neki od ravnatelja sinjskih škola bude inzistirao da se maskice na prijedlog Bulja i preporuku sinjskog stožera ne nose, što se može očekivati, upitali smo Đonlića?

- Postoji Državni inspektorat, prosvjetni inspektori koji moraju kontrolirati situaciju na terenu i takvi će ravnatelji trebati snositi posljedice - zaključio je Tomislav Đonlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2022 19:35