StoryEditorOCM
ZagoraUVOĐENJE U POSAO

Župan Boban: ‘Nitko više ne može zaustaviti ovaj projekt‘. Ministar Butković: ‘Otvorene su ponude za tunel Kozjak‘

Piše VIJESTI SD
14. travnja 2023. - 15:31
Ministar Oleg Butković i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na uvođenju izvođača u radoveŽUPANIJA SD

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban sudjelovali su u petak na uvođenju u posao izvođača radova na poddionici čvor Vučevica – sjeverni portal tunela Kozjak - objavila je na svojoj web-stranici Županija splitsko-dalmatinska.

Župan Boban tom je prilikom izjavio kako je današnji dan važan jer nitko više ne može zaustaviti ovaj projekt: "Pripremat ćemo i raspisivati daljnje natječaje zahvaljujući Hrvatskim cestama i nadležnom ministarstvu. Bitno je da grad Split i cijela aglomeracija dobivaju jedan projekt kojega Split zaslužuje kao drugi grad u Republici Hrvatskoj", rekao je Boban i dodao kako je ovaj projekt važan i za druge segmente, poput Regionalnog centra čistog okoliša u Lećevici.

Ministar Oleg Butković ističe kako se radi o prvoj fazi projekta, koji spaja autocestu s državnom cestom D8. "Vrijednost ovoga prvoga dijela je 3,5 milijuna eura. Radi se o pristupnoj cesti samom tunelu, koja obuhvaća nadvožnjak ispod autoceste, jednim dijelom devijaciju autoceste i spoj do portala tunela. Dugo se već govori o ovom projektu i u prošlosti je bila izrađena projektna dokumentacija, ali je sve to trebalo doraditi, napraviti i ishoditi građevinske dozvole. Odmah nakon današnjega početka radova otvorene su ponude za tunel, čija je ukupna vrijednost između 80 i 90 milijuna eura", rekao je Butković.

Događaju su nazočili i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 16:30