StoryEditor
Zagoraza UGODNIJI ŽIVOT

Zadvarjani ulažu 88 tisuća kuna u uređenje sjevernog ulaza u mjesto: ‘Uskoro ćemo tu postaviti i kip našeg zaštitnika sv. Ante‘

28. srpnja 2020. - 19:55
Ivo Ravlić/HANZA MEDIA

Uređenjem sjevernog ulaza u mjesto općina Zadvarje iz godine u godinu radi na vizualnom identitetu svoje sredine kako bi je učinila ugodnijim mjestom za život.

Hortikulturno uređenje obuhvatilo je oblikovanje zelenog travnjaka i sadnju određenih stablašica te postavljanje automatskog navodnjavanja. Kako bi se stekao dojam urbane sredine, na zelenoj površini ističu se kameni grb i naziv mjesta s četiri jarbola.

- Cijeli projekt koštao nas je 88.000 kuna s PDV-om i uglavnom je realiziran općinskim novcem. U dogledno vrijeme na istoj površini namjeravamo postaviti kip našeg nebeskog zaštitnika sv. Ante, čime bismo u potpunosti realizirali zadani projekt. Uređenjem želimo mjesto podignuti na višu razinu urbanosti i upotpuniti njegov identitet ne samo kroz naš nadaleko poznati pazar, već i vizualno - informirao nas je Ivan Krželj, načelnik općine Zadvarje.

Što se tiče južnog ulaza, prije nekoliko godina uređeni su vidikovac s križem i dodatno parkiralište, što je bilo jedino moguće učiniti s obzirom na skučenost. Zahvati u prostoru zadvarske općine znatno odskaču od onih u drugim susjednim sredinama, pa i u onima obližnjima koje su provikane turističke destinacije, iako po uređenosti mjesta znatno zaostaju za Zadvarjanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 19:23