StoryEditor
ZagoraBENGALKE I MURAL

Vrgorac ne zaboravlja tragično preminulog mladog malonogometaša i reprezentativca, pogledajte kako su sugrađani obilježili rođendan Tonija Pervana

Piše Mate Primorac
20. travnja 2021. - 14:16

Malonogometaši "Vrgorca" odigrali su još jednu veliku utakmicu, u četvrtifinalu play-offa prvenstva Hrvatske, protiv "Novog Vremena Apfela", gdje su poraženi 3:2 u zadnjim sekundama.

No, ni to ih nije spriječilo da dan kasnije pohode župnu crkvu u Vrgorcu u kojoj se održavala sveta misa zadušnica za Antonija Tonija Pervana, njihova člana koji je prošle godine stradao u teškoj prometnoj nesreći koja je potresla cijelu Hrvatsku.

Toni kako su ga od milja zvali njegovi prijatelji, bio je odličan momak i veliki talent, trebao je predvoditi novu generaciju sjajnih vrgorskih malonogometaša.

Imao je sve predispozicije za to, bio je nadaren, omiljen, bio je kapetan juniora i nastupao je za seniorsku momčad. Tadašnji izbornik juniorske reprezentacije Marinko Mavrović uvrstio ga je na popis igrača za kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Međutim, 8. svibnja 2020. Tinov grad osvanuo je u suzama, život je izgubio Toni. Njegovi prijatelji iz škole i kluba ni danas ne mogu prihvatiti da ga više nema, da je otišao tako prerano, da se nije pozdravio...

Zbog toga mu gotovo svaku utakmicu posvećuju pogotke i tako čuvaju uspomene na njega. Vrgorski župnik fra Josip Repeša bio je cijelo vrijeme uz obitelj, među prvima je nakon svete mise sa članovima Hrvatskog malonogometnog kluba "Vrgorac", obitelji i prijateljima krenuo iz župne crkve do Doma športova "Davor Jović", gdje je mladi umjetnik Ante Tolić izradio mural posvećen tragično preminulom sportašu, koji je otkriven na Tonijev 19. rođendan.

S jedne strane tuga i bol, dok ponosni roditelji Željko i Biljana zahvaljuju svima koji čuvaju uspomenu na njihova sina, a s druge strane veliki ponos među igračima što su dijelili svlačionicu s takvim mladićem. Da sve ne ostane samo na molitvi, pobrinuli su njegovi prijatelji i igrači "Vrgorca" u večernjim satima, kada su uz bengalke i lampione osvjetlili mural i poslali poruku Pervanu da živi u njihovim srcima.

Sad kad vrgorska djeca prolaze do škole, imaju prilike ispred dvorane vidjeti dva murala, jedan posvećen legendarnom ratniku i majstoru borilačkih sportova Davoru Joviću, a drugi malonogometnom virtuozu Antoniju Pervanu.

item - id = 1092676
related id = 0 -> 1127933
related id = 1 -> 1119240
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 11:07