StoryEditor
ZagoraJOŠ SEDAM DANA

Vojvoda Ramljak odlučio: Za slavodobitnika će se nadmetati 17 alkara

1. kolovoza 2020. - 22:03
Ovogodišnja Sinjska alka održat će se u posebnim uvjetimaVojko Bašić/HANZA MEDIA

Alkarski vojvoda Boško Ramljak u subotu navečer odredio je alkare kopljanike koji će se nadmetati za slavodobitnika 305. Sinjske alke i druge alkare. Za slavodobitnika će se nadmetati 17 alkara: Ivica Filipović Grčić, alaj-čauš, Ante Runje, zamjenik alaj-čauša, Ante Zorica, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Petar Tomašević, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Ivo Zorica, Marko Vrca, Mario Šušnjara, Tino Radanović, Frano Ivković, slavodobitnik 304. Sinjske alke, Alen Poljak, Nenad Marić, Frano Talaja i debitant među kopljanicima Martin Šušnjara.

Alkarski barjak i ove godine nosit će Petar Gabrilo, a u pratnji barjaka jahat će alkari Mihovil Župa, Pavao Prolić, Marko Šuća, Stipe Bogdan i debitanti Josip Jadrijević i Davor Svalina. Filip Vučemilo i na 305. Alci obnašat će dužnost vojvodinog ađutanta.

Odlukom vojvode iz ovogodišnje alkarske povorke isključeni su dugogodišnji alkar i alkarski slavodobitnik Alen Filipović Grčić, koji ima i dvije pobjede na Čoji i tri pobjede na Bari te, a koji je prošle godine bio među kopljanicima te također dugogodišnji alkar Kristijan Bikić koji je prošle godine bio među pratiteljima barjaka i nema alkarskih trofeja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. listopad 2020 20:13