StoryEditorOCM
ZagoraGori u Zagori

Veliki požar planuo u Vinjanima Donjim kod Imotskoga, koji još nije lokaliziran, a u međuvremenu je manja vatra izbila i između Prološca Brda i Ričica

Piše piše Braco Ćosić
19. ožujka 2022. - 22:44

Veliki požar što se aktivirao u subotu poslijepodne u Vinjanima Donjim kod Imotskog na predjelu vrtače Vrbanj i Radeljića Dolaca još nije lokaliziran, a gasitelji, njih 80-ak iz JVP Imotski, DVD Imotski te ekipe vatrogasaca iz Tučepa, Makarske, Omiša i Gata, koliko doznajemo, ostat će na požarištu cijelu noć.

Požar je prvo zahvatio nisko raslinje, da bi se nešto iza 17 sati uz pojačanje južnog vjetra proširio prema zapadu i zahvatio borovu šumu na području od oko dvadeset hektara. Ono što je dobro, na tom području nema kuća, no nepristupačan teren otežava gasiteljima posao gašenja, tako da ga i pored velikih napora nisu uspjeli lokalizirati.

Nekolicina naših čitatelja dojavila nam je kako je večeras zamijećen požar između Prološca Brda i Ričica, te da se iz samih Ričica vidi plamen, no od Stipe Zeca, zapovjednika JVP Imotski, doznajemo da gori trava i nisko raslinje na nepristupačnom terenu.

- Mi ćemo pratiti taj požar koji po našim procjenama nema neku veliku ugrozu za okolinu, pa ćemo u jutarnjim satima poslati ekipu da to sanira. Sada nam je važno da makar noćas stavimo pod kontrolu ovaj požar u Vinjanima Donjim. Za ujutro sam već i zatražio zračnu potporu, jer je vatra na teško pristupačnom terenu, riječi su zapovjednika JVP Imotski.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 13:24