StoryEditorOCM
ZagoraSRCE NIJE KAMEN

Velika obiteljska tragedija u Prugovu otvorila tužno pitanje o sudbini dječaka: ‘Teško nam je, ostao je bez oba roditelja, ali ima sve nas koji ga volimo‘

Piše Mia Sesartić
27. lipnja 2022. - 10:44
Crkva sv. Ante u Prugovu u čijoj se blizini nalazI i mjesno groblje na kojem je proteklog vikenda pokopan dječakov otac AnteDuje Klarić/Cropix

Strašna tragedija koja je u posljednja četiri mjeseca zadesila obitelji Boban-Nešić kada je 26. veljače u eksploziji peći na loživo ulje u obiteljskoj kući u Prugovu, u zaseoku Bobani, stradalo dvoje supružnika, ostavila je mnoge bez riječi i s velikom tugom u srcima, one koji su ih poznavali, cijelo mjesto, a i one koji nisu, kada su pročitali o tome što se dogodilo i vidjeli fotografije razrušenog doma.

Trudna supruga Sanja, rođena Nešić, podlegla je od zadobivenih ozljeda tjedan dana nakon nesreće, a liječnici unatoč velikim naporima nisu uspjeli spasiti njezinu nerođenu bebu. Suprug Ante četiri je mjeseca vodio bitku za život u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice u Zagrebu, ali, nažalost, prije nekoliko dana ju je izgubio.

Od njega su se na svojim stranicama na Facebooku s tugom i žalom oprostili i njegovi vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Klis", čiji je član bio više od 15 godina, kao i mnogi koji su poznavali oboje​ supružnika, izražavajući duboku sućut, a proteklog vikenda i cijela obitelj, rodbina, prijatelji... na pogrebu na posljednjem počivalištu, na mjesnom groblju u Prugovu.

Iza mladih roditelja, Sanje i Ante, ostao je sinčić od tri i pol godine, koji na sreću tog kobnog dana nije bio u stanu s roditeljima.

Iz krugova bliskih obitelji doznajemo kako je tuga nemjerljiva, ali kako je njihov dječak kod bake i djeda koji su ga čuvali i prije polaska u vrtić, u poznatom okruženju, što je u ovoj situaciji veoma važno, kako u vrtić ide redovito, te se nastoji da dijete što lakše prebrodi cijelu situaciju uz potporu svih članova obitelji Boban-Nešić.

–​ Što da vam kažemo, svima nam je veoma teško i zbog gubitka naših voljenih i zato što je dijete ostalo bez oba roditelja. Ono što je sada u ovoj situaciji veoma važno jest djetetova dobrobit.

On je sa svima nama, među svojim voljenima. Čekat ćemo sad da službe odrade svoj dio, odnosno da završi potrebna procedura Centra za socijalnu skrb za koju se nadamo da će se riješiti što prije i da će sve proteći u redu za mališana – kazali su nam o postupku koji zakonski slijedi pod Centrom za socijalnu skrb jer je mališan ostao bez roditelja i treba mu imenovati skrbnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 16:25