StoryEditor
ZagoraOBJEKT IZ 1934

U velikom dalmatinskom gradu nestalo je 1000 kubika vrijednog kamena sa srušenog spomenika kulture!? Oporbena vijećnica negoduje: ‘Dobili ste milijune iz EU-a za novu zgradu koju ćete obložiti - pločicama‘

Piše Lada Burčul
29. lipnja 2022. - 17:26

Grad Benkovac srušio je Dom kulture, za čiju je obnovu "povukao" milijune iz EU-ovih fondova.

Rušenje se dogodilo navodno zbog loše statike objekta. E sada, umjesto rekonstrukcije i dogradnje prepoznatljive zgrade iz 1934. godine, u koju je bilo ugrađeno 1000 kubičnih metara benkovačkog kamena, izgradit će se novi Dom opločen keramičkim pločicama koji bi, identitetski, mogao biti bilo gdje na svijetu, od Aljaske do Sidneyja.

Želim odgovor na pitanje gdje se nalazi tisuću kubika benkovačkog kamena sa srušene zgrade - pitala je Vedrana Mišković, SDP-ova vijećnica, na aktualnom satu sjednice Skupštine Zadarske županije.

Ona je zatražila odgovore na još neka pitanja, za što joj je rečeno da će ih dobiti u pisanom obliku. 

Mišković je pitala kada je izdana prva građevinska dozvola za rekonstrukciju i dogradnju Doma, budući da je glavni projekt izrađen 2010 godine, te je li dozvola bila važeća kad su započeti radovi. 

- Je li Grad Benkovac prijavio radove na uklanjanju građevine? Jesu li zatraženi posebni konzervatorski uvjeti? Kako je moguće da je 2020. srušena zgrada koja je od 2015. dio kulturno-povijesne cjeline grada Benkovca? - zaredala su pitanja.

- Je li lani ishođena izmjena i dopuna građevinske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju ili za izgradnju Doma kulture? Ovo pitam zato što je u Elektroničkom oglasniku javne nabave 18. ožujka ove godine objavljena obavijest o dodjeli ugovora u projektu rekonstrukcije i dogradnje Doma kulture, zgrade koje više nema - navela je Mišković.

Odgovore će čekati do slijedećeg zasjedanja regionalnog parlamenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 01:34