StoryEditorOCM
Zagoraplanuo u vožnji

U autobusu koji je potpuno izgorio bila su 52 učenika, požar je buknuo u najgorem trenutku, na posebno opasnom dijelu ceste. Sreća da je spretni vozač u trenutku reagirao

16. lipnja 2022. - 12:22

Prava drama na državnoj prometnice D -76 Grubine Zagvozd kod zaseoka Gudelji-Velage.Naime, nešto iza 9 sati u četvrtak zapalio se autobus firme 'Miškić bus' koji je prevozio 52 učenika iz Širokog Brijega na ekskurziju u Zadar.

Naime, odmah nakon inače neugodnog i uskog uspona kod prvih kuća zaseoka, vozač autobusa primjetio je dim na zadnjem dijelu autobusa. Svojom spretnošću uspio je dovući autobus uz desni rub prometnice uz samo brdo i tu se zaustavio.

Vozač i voditelji ekskurzije odmah su evakuirali djecu iz već plamtećeg autobusa i smjestili ih na sigurno.

Pristigli su odmah i djelatnici Postaje pogranične policije Imotski. U međuvremenu pristiglo je i pet članova Javne vatrogasne postrojbe Imotski sa dva vozila koji su pokušali ugasiti pravu buktinju koja je zahvatila cijeli autobus.

Ipak, autobus je skoro u potpunosti izgorio. Vatra se proširila i na okolno nisko raslinje, no nije predstavljala veliku opasnost.

Valja spomenuti da je požar na autobusu izbio baš na najzahtjevnijem i najužem dijelu državne prometnice gdje se uvijek stvaraju najveće gužve prema čvorištu autoceste u Zagvozdu i tunelu Sveti Ilija prema moru.

Imoćani se nakon ove nesreće iznova pitaju što je s obećanim projektom izgradnje brze ceste Granični prijelaz Vinjani Donji-Imotski-Zagvozd koja je toliko nužna, ne samo za Imoćane, već i za sve veći putnički i teretni promet iz susjedne Bosne i Hercegovine.

O tom projektu, koji su na sva zvona najavljivali svi dužnosnici Vlade RH u Imotskom, informacije su trenutačno vrlo šture.

Prometnica je odmah nakon današnje nesreće zatvorena za promet u oba smjera što je dodatno opteretilo državnu prometnicu D-60 gdje su se stvarale gužve i zastoji jer se za vrijeme očevida promet prema autocesti u Zagvozdu i tunelu Sv. Ilija odvijao upravo tom prometnicom.

Očevid nesreće obavljali su djelatnici PGP Imotski koji su i regulirali promet. Kako doznajemo, vatrogasci JVP Imotski ostali su na licu mjesta sve do 11,20 sati kada je ponovno otvoren promet u oba smjera tom  prometnicom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 12:01