StoryEditorOCM
ZagoraTIHI SPROVOD

Tuga u obitelji Kerum, bivši splitski gradonačelnik u Ogorju se oprostio od majke Kate koja je znala reći: ‘Željko je uvik slušao, a Jure je bio najživlji od svih, ali Nevenka, ona je uvik u svemu bila najbolja!

Piše Dalmacija SD
18. travnja 2022. - 16:17
Majka Kata podržavala je svoga sina i na predizbornim skupovima tijekom kampanje za splitskog poteštata prije 13 godinaFeđa Klarić/Cropix

Na groblju kod crkve sv. Jure u Ogorju Gornjem u općini Muć danas je prema vlastitoj želji, tiho i u krugu obitelji, pokopana Kata Kerum, majka Željka Keruma, bivšeg splitskoga gradonačelnika i predsjednika Hrvatske građanske stranke.

Udovica Josipa Keruma preminula je u 90. godini, a od nje su se, uz sina Željka, oprostile i kćeri Manda, Nevenka, bivša predsjednica Gradskog vijeća Splita, i Mara, te sin Jure sa svojim obiteljima.

Premda se u javnosti rijetko pojavljivala, Kata Kerum, rođena u obitelji Šundov, jednom je prilikom izjavila novinarima:

- Ponosna san na svoju dicu, Nevenku i Željka. A da mi je drago što su u politici, baš i nije, volila bi da nisu... Željko je uvik slušao, a Jure je bio najživlji od svih. Ali Nevenka, ona je uvik u svemu bila najbolja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. veljača 2024 12:12