StoryEditorOCM
ZagoraHUMANITARNA AKCIJA

Tragedija mlade dalmatinske obitelji: ‘Liječnici nisu uspjeli spasiti Sanju i njezinu nerođenu bebu, pomozimo obnoviti opožareni stan za njezina supruga i sina‘. Pogledajte potresne kadrove uništenog doma

Piše Mia Sesartić
16. ožujka 2022. - 09:59

Strašna tragedija obitelji Boban-Nešić u kojoj su 26. veljače od eksplozije peći na lož ulje u obiteljskoj kući u Prugovu, u zaseoku Bobani, stradali mladi supružnici i njihova nerođena beba potresla je čitavu obitelj, prijatelje, cijelo mjesto….

Supruga i mlada majka, 31-godišnja Sanja Boban je, nažalost, nakon tjedan dana borbe za život preminula od ozljeda zadobivenih u požaru, a unatoč svim naporima liječnici nisu uspjeli spasiti ni njezinu nerođenu bebu. Njezin suprug od zadobivenih ozljeda još uvijek vodi bitku za život u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu.

image

Eksplozija i požar uništili su cijeli dom

Privatni album

Srećom, njihov trogodišnji sin nije tog kobnog dana bio u stanu, nažalost sada je ostao bez majke, i jedino mu preostaje čekati oca da se vrati kako bi zajedno prebrodili stravičan događaj koja je zadesila njihovu obitelj.

- U nadi da će se naši građani u ovoj teškoj situaciji odazvati u što većem broju, pokrenuli smo akciju prikupljanja pomoći - kažu njihovi prijatelji koji su se "Slobodnoj Dalmaciji" obratili za pomoć u ovoj akciji.

Kako bi im olakšali taj težak početak, prijatelji mlade obitelji Boban-Nešić prikupljaju donacije za obnovu njihova doma koji je potpuno uništen u požaru, jer svega je nekoliko trenutaka bilo dovoljno da im stan nestane u plamenu. Kakva je to nesreća bila pokazuju i nemili prizori s fotografija koji paraju srce.

- Novi početak nikome nije lagan, a pogotovo ne obitelji koja je ostala bez tragično preminule majke i supruge, a svaki idući dan im je nova neizvjesnost dok god ne budu sigurni da će se oporaviti dječakov otac i suprug pokojne Sanje.

Ne možemo puno toga popraviti za ovu obitelj. Sve bi bilo puno lakše da je nastala samo materijalna šteta. S gorkim okusom u ustima započeli smo prikupljanje donacija dok je naša prijateljica Sanja još bila živa, kako bi mladu obitelj nakon oporavka dočekala kakva-takva sredstva na računu.

image

Strašna tragedija u obiteljskoj kući u Prugovu nakon eksplozije peći na lož ulje.

Privatni album

Sada, nažalost, prikupljamo novac za njezina dječaka i supruga, kako bi obnovili svoj dom i nastavili život - vele njihovi prijatelji i pozivaju sve ljude koji mogu pomoći donacijama da im se pridruže i olakšaju ovoj obitelji teške dane koji će, nažalost, još neko vrijeme potrajati.

- U ovakvim iznimno osjetljivim situacijama smatramo da je naša dužnost pomoći svojim sugrađanima, susjedima, prijateljima te zaštititi naše najmlađe članove, poput trogodišnjeg dječaka koji još uvijek čeka majku i oca da ga odvedu u svoj dom. Potrebna im je pomoć naše zajednice kako bi stali na noge i ponovo počeli živjeti u obnovljenom domu.

Kako bi sve bilo transparentno, otvoren je račun na koji se mogu uplatiti donacije za obitelj Boban-Nešić do 30. travnja. Prikupljanje donacija za obnovu uništenog doma organizirali smo uz odobrenje roditelja i obitelji tragično stradalih prijatelja. Za takvu namjenu otvoren je poseban račun preko udruge "Sveti Jeronim": HR71 2340 0091 5111 78926; Swift code: PBZGHR2X.

image

Podaci za uplatu

Privatni album

Nadamo se kako će se ljudi odazvati u što većem broju kako bi pokušali ublažiti ovu veliku tugu koju osjeća obitelj te kako bi otac i sin što prije mogli početi s obnovom kuće - poručuju njihovi prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 11:27