StoryEditor
ZagoraVATRE U ZALEĐU

Tijekom poslijepodneva planulo na četiri lokacije, požare izazvali udari groma: gorjeli borova šuma i nisko raslinje, vatrogascima pomagali kanaderi

Piše K.M.B.
12. kolovoza 2020. - 18:35
Zvonimir Barišin/HANZA MEDIA

Tijekom poslijepodneva izbili su požari na četiri lokacije, a buknuli su zbog udara groma tijekom ljetnog nevremena. Kako saznajemo iz Vatrogasnog operativnog centra, dva požara su gasili i kanaderi uz pripadnike javnih vatrogasnih postrojbi i Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Prvi je buknuo plamen oko 14.40 sati na predjelu Markezina greda na Klisu, a izazvao ga je udar groma čemu je posvjedočio mještanin koji je pozvao vatrogasce. S požarom su se do 17 sati borili vatrogasci DVD Klis kojima je pomagao kanader. Izgorjela je suha trava i nisko raslinje.

U Konjskom je gorjelo na dva mjesta. Oko 15 je buknulo u  Broćancu, u zaseoku Kalinići. Na teren su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split te  DVD-ova Zagora, Dugopolje, Muć i Mladost. Vatru su gasila i dva kanadera koja su otišla oko 17.20 sati kada je požar lokaliziran. Izgorjelo je oko 30 hektara  borove šume.  

Otprilike u isto vrijeme ja planulo  kraj tunela Konjsko, na Putu Medovca. Vatru su gasili DVD Solin i Vranjic te je plamen ugašen malo iza 17 sati. Za oba požara je najvjerojatnije kako ih je također izazvao udar groma.

Nisko raslinje i suha trava buknuli su i kraj  Sinja, na predjelu Bitelić, s južne strane Peruče. Vatra je zahvatila i manji dio šume, a gasili su je pripadnici  JVP Sinj. Oko 17 sati je požar lokaliziran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. listopad 2020 21:45