StoryEditorOCM
ZagoraŠOKANTNI PRIZORI

Strvine krava i konja danima leže uz cestu preko Biokova, a crkva je postala wc za magarce - što radi Javna ustanova za upravljanje parkom prirode?!

Piše Mate Primorac
18. travnja 2021. - 10:56
Situacija uz nekad jedinu prometnu poveznicu primorja i zaleđa nimalo ne nalikuje na prostor kojim se organizirano upravljaSnimio čitatelj

Biokovo nije samo u posljednje vrijeme vrlo popularni "Skywalk“, odnosno "nebeska šetnica", Biokovo nije njegov najveći vrh Sveti Jure, drugi po visini u Lijepoj našoj, ili također često posjećivani planinarski dom na Vošcu.

Prekrasnu planinu koja tvori prirodni "zid" između dalmatinskog priobalja i zaleđa zanimljivom i lijepom čini i kulturna baština, posebno brojne crkvice koje su ljudi podizali tijekom proteklih stoljeća kada su znatno više živjeli s planinom i uz planinu, o čemu svjedoče i demografsko bujanje tog kraja koje se, moglo bi se sada reći s gotovo 100-postotnom sigurnošću, više nikada neće dogoditi.

Jedan od sakralnih objekata na biokovskom kršu je i mala crkva Svetog Ilije na Stazi, izgrađena u 19. stoljeću, nedaleko od poznatog ugostiteljskog objekt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 15:09