StoryEditorOCM
ZagoraDI ĆE VAM DUŠA?

Strava na velikom odmoru ispred škole u Imotskome: ‘Zavitlao je mačića 20 metara u zrak, mali je pao na beton i uginuo‘

Piše Božidar Lončar
7. veljače 2024. - 20:31

Kako su nam potvrdili iz Ekonomske srednje škole u Imotskom, odgovorne osobe škole su zaprimile obavijest skupine učenika o mučenju, zlostavljanju i ubijanju životinje ovog tjedna.
Učenici su, kažu nam iz škole u odgovoru, zgroženi viđenim.

- Slijedom Vašega upita, možemo Vas obavijestiti da Ekonomska škola Imotski nije zaprimila prijavu vezanu za opisani događaj, nego ju je o istome obavijestila skupina učenika zgroženih viđenim.
Slijedom ovih saznanja, pokrenut je važećim propisima predviđeni postupak kojega smo dužni slijediti u ovakvim situacijama - naveli su u odgovoru kojeg potpisuju Željko Đuzel, ravnatelj škole i Goran Rukavina, predsjednik Školskog odbora Ekonomske škole Imotski.

Za događaj smo saznali putem Facebook stranice "Udruga za zaštitu životinja sveti Franjo Asiški - Imotski" koja je objavila nekoliko statusa navodnih svjedočanstava kao i fotografije za koje kažu da su izvorne, s mjesta događaja:

- Mi smo saznali za to danas, nekoliko roditelja učenika nam se javilo koji idu u tu školu. O svemu smo obavijestili policiju.

Dogodilo se sve ispred srednjoškolskog centra u Imotskom gdje se nalaze sve srednje škole u Imotskom. To je bilo za vrijeme velikog odmora, na velikom stubištu gdje se okupljaju za vrijeme odmora ili nakon nastave, više djece je bilo tu. Jedan dečko se igrao s tim mačićem, drugi ga je zavitlao u zrak i bacio 20 metara i mačić je pao na betonski pod dvorišta i uginuo - kazali su nam iz Udruge.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 03:11