StoryEditorOCM
Zagorasramotno

Srbi skinuli hrvatsku zastavu kod Knina i sve snimili pa objavili, komentari su gnjusni: ‘Stavi našu, bravo RS‘

Piše Vijesti SD
11. lipnja 2023. - 14:13

Poviše slapa Krčić dvojica mladića su skinuli hrvatsku zastavu, sve snimili, a video je objavljen na društvenim mrežama.

Kako javlja Fenix-magazin.de, u prvim informacijama spominjalo se da je riječ o srpskim turistima, a kasnije se doznalo da je na videu navodno jedan mladić iz Knina.

Pojedini portali su mu objavili puno ime i prezime, ali kako nismo mogli potvrditi njegov identittet, osobne podatke počinitelja još ne možemo iznositi. Ime drugog muškarca koji drži kameru(ili djevojke) nije poznato.

Slap Krčić je 22 metara visok vodopad na sjeveru Kninskog polja kojim se rijeka Krčić obrušava u Krku. Nazivaju ga još i “Veliki buk” i “Topoljski buk”.

image

TIK TOK

Na  snimci objavljenoj na TikToku vide se dva mladića od kojih jedan skida hrvatsku zastavu i pritom pokazuje tri prsta, dok drugi govori: “Ajmo, skidanje, skidanje”.

Ispod snimke bili su brojni komentari poput “Sada stavi našu”, “Skidaj”, “Bravo RS”, “Braćo živi i zdravi bili 100 godina”… Komentari su u međuvremenu obrisani, a mogućnost komentiranja uskraćena.

image

TIK TOK

Skidanje hrvatske zastave razljutilo je mnoge korisnike društvene mreže TikTok i izazvala burne reakcije.

Za ovo kazneno djelo po novom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji je na snagu stupio 12. svibnja 2023.,  predviđena je novčana kazna do 4.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 16:26