StoryEditor
Zagoragodišnjica smrti

Sprema se velika fešta u Sinju: sutra se otkriva Šuškova bista, dar Ljube Ćesića Rojsa. Nakon svečanosti nastupa Thompson, donosimo cijeli program

Piše Dalmacija SD
2. svibnja 2022. - 11:26

Sutra se navršavaju 24 godine od smrti ratnog ministra obrane Republike Hrvatske i počasnog građanina Grada Sinja Gojka Šuška. Na sinjskom gradskom trgu koji nosi njegovo ime svečano će biti otkrivena spomen bista. Autor biste izlivene u bronci je akademski kipar Mladen Mikulin. Bista je dar braniteljima umirovljenog generala Ljube Ćesića Rojsa, javlja Ferata.hr.

image

Šuškova bista

Ferata.hr

Svečanosti otkrivanja nazočit će obitelj Gojka Šuška, članovi Hrvatskog generalskog zbora i brojni drugi uzvanici. Program svečanosti počinje u 10 sati kada će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služiti misa zahvalnica za Domovinu, ratnog ministra Gojka Šuška, prvog predsjednika Republike Hrvatske i počasnog alkarskog vojvodu dr. Franju Tuđmana i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

image

Dr. Franjo Tuđman i Gojko Šušak 1992. godine

B. Vukičević/ Arhiva SD

U 11,15 upriličit će se zajedničko polaganje vijenca pored biste dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu. U 11,30 uslijedit će polaganje zajedničkog vijenca i paljenje svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred gradske uprave u Spomen parku hrvatskih branitelja.

Središnji dio svečanosti planiran je za 12 sati kada na trgu Gojka Šuška počinje program otkrivanja biste ratnom ministru obrane. Nakon svečanosti otkrivanja biste je druženje sudionika svečanosti uz prigodan nastup Marka Perkovića Thompsona. Organizatori svečanosti HVIDR-a Sinj i Koordinacija braniteljskih udruga grada Sinja i Cetinske krajine za Grad Sinj pozivaju branitelje i ostale građane da dođu na ovu svečanost i na taj način još jednom odaju poštovanje ratnom ministru obrane i počasnom Sinjaninu Gojku Šušku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 08:47