StoryEditorOCM
Zagoralijepa gesta

Splitski Imoćani udružili snage i za siromašne zemljake prikupili veliku svotu, predvođeni gradonačelnikom Budalićem pomogli 20 obitelji: ‘Ne stajemo, ponovit ćemo ovo i za Uskrs‘

Piše Braco Ćosić
28. prosinca 2021. - 22:41

Društvo "Imotska krajina" već dugi niz godina okuplja Imoćane koji žive u Splitu i okolici, a jedan od vrjednijih humanitarnih iskoraka svakako su donacije potrebitim "zemljacima".

Nedavno je u Imotski je pristigla delegacija udruge, predvođena predsjednikom Ivanom Budalićem, donijevši i prigodni božićni poklon za Imoćane slabijeg imovnog stanja. Splitski Imoćani u dvorani Pučkog otvorenog učilišta podijelili su 20 donacija po 2500 kuna za potrebite građane, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb.

– Do sada smo realizirali nekoliko sličnih akcija. Riječ je o donacijama naših članova, dobrih ljudi i prijatelja. Prikupimo sredstva i uoči blagdana ih donesemo u Imotski.

Dobro surađujemo s Centrom za socijalnu skrb i uvijek donacije idu u prave i potrebite ruke. Naša najveća satisfakcija je da će i ovaj iznos unijeti ponešto radosti među ove obitelji. No, nećemo stati na ovome. Obećanje je da ćemo već za Uskrs uputiti sličnu donaciju našim Imoćanima i time im čestitati taj blagdan – naglasio je Budalić.

– Konkretan oblik pomoći obiteljima slabog imovnog stanja svakako je hvalevrijedan, te u ime svih ovih dvadeset obitelji od srca zahvaljujem članovima Društva "Imotska krajina". Mi ćemo im i dalje biti potpora u njihovim plemenitim nakanama – kazala je Ana Marija Lončar, ravnateljica Centra. B. ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 04:44