StoryEditor
ZagoraUvijek se vraćaju

Snima se krimi serija u Imotskom: redatelj i ekipa oduševljeni Modrim i Crvenim jezerom i nevjerojatnim pogledom na Biokovo

12. listopada 2020. - 08:28

Posljednjih nekoliko dana Imotski je naprosto okupiran svom silinom snimateljske i audio tehnike.Neke njegove ulice su zatvorene zbog snimanja, brojni kombiji i ostala vozila puna su tehničke opreme. Odavno, zapravo tamo još od snimanja kadrova Vrdoljakovog filma "Ljubav i poneka psovka", pa serije Raosovih Prosjaka i sinova, nekoliko dana snimanja "Generala", toliko tehnike, glumaca i statista nije došlo u Imotski. Zbog toga smo se i informirali što se to događa, tko to snima i što se snima. Sugovornika smo našli u Sanjinu Krapinecu iz zagrebačke firme Pakt media d.o.o. za proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa.

Radi se o serijalu njemačkih televizijskih kriminalističkih filmova koje već petu godinu za redom zajednički rade Pakt Media d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Costantin Television GmbH iz Njemačke. Svake godine snimimo 2 filma, što znači da upravo sada radimo 9. i 10. film.

Radi se o serijalu “Der Kroatien Krimi“, koji je u Njemačkoj jako popularan, tako da svaki film u prosjeku pogleda 5-6 milijuna Nijemaca, veli nam Sanjin Krapinec i objašnjava.

-Svake godine se snima u Splitu i nekom manjem mjestu nedaleko Splita. Tako smo jedne godine snimali na Visu, jedne u Zadvarju na obroncima Biokova, Šibeniku, a ove godine na red je došao i Imotski. Sva ta manja mjesta u kojima smo snimali, kao i Imotski, su odabrana zbog svojih prirodnih ljepota i kulturnih zanimljivosti.

Budući da Hrvatski audiovizualni centar daje posebne potpore stranim produkcijama koje snimaju na područjima od posebne državne skrbi, to je bila još jedna prednost Imotskog pri odabiru. Mogu istaknuti da se ne možemo mjeriti s velikim holivudskim produkcijama, ali budući da se radi o Constantin Television koja je vodeća TV produkcija u Njemačkoj, sigurno da i ova cijela tehnika oko snimanja i priprave scena ima svoju težinu.Također da činjenica kako imamo 13 dana snimanja u Imotskom i bližoj okolici, odnosno da će filmska ekipa ovdje boraviti puna dva i pol tjedna, nije baš zanemariva. Isto tako u seriji glavna glumica je Njemica, kao i epizodni glumci. U svakome filmu znatan broj uloga ostvare i hrvatski glumci, tako da smo već imali Gorana Navojca, Leona Lučeva, Gorana Grgića i brojne druge istaknute glumce iz Hrvatske, da ne nabrajam sve jer bi potrajalo.

Isto tako svake godine imamo poveliki broj statista, koje uvijek uzimamo iz mjesta u kojem snimamo, rekao nam je Sanjin Krapinec.

Na pitanje  jesu  li redatelj, glumci ali ljudi iz tehnike zadovoljni prirodnim ljepotama, kao i prijemom Imoćana Krapinec je izjavio.

-Moram priznati da je redatelj, a i svi mi iz ekipe, oduševljen Modrim i Crvenim jezerom, kao i nevjerojatnim pogledom na Biokovo. Želio bih ovim putem zahvaliti i gradonačelniku Imotskog gospodinu Ivanu Budaliću zbog kojega se osjećamo kao kod kuće,kao i cijelom odijelu gradske komunalne djelatnosti s kojom usko surađujemo, riječi su Sanjina Krapineca. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 15:36