StoryEditor
ZagoraVISOKI NAPON

Sinju prijeti nezapamćeni skandal za vrijeme ovogodišnje Alke: ‘Bojkotirat ću svečanu ložu, ne želim biti u društvu onih koji nam žele uskratiti opskrbu vodom!‘

Piše Toni Paštar
5. srpnja 2022. - 13:46

Ako do Alke ne razriješimo problem enormnog porasta cijene električne energije od 500 posto koju troše crpke našega vodovoda, kao gradonačelnik na dan Alke neću sjediti u počasnoj loži.

Ne želim biti u društvu s onima koji dopuštanjem tolikog poskupljenja struje građanima Sinja i Cetinske krajine namjeravaju uskratiti urednu opskrbu vodom za piće, a što spada u temeljna ljudska prava - to je, odgovarajući na (naručeno!?) pitanje jednog od vijećnika svoje stranke (Mosta), kazao sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Ako Bulj ostvari najavljeni čin i ne bude sjedio u počasnoj alkarskoj loži, bit će, koliko se pamti, prvi (grado)načelnik Sinja koji bi na taj način iskazao odium prema najvišim uzvanicima, u konkretnom slučaju čelnicima Vlade. Nešto slično bojkotu svečane lože Bulj je radio i na prošlogodišnjoj Alci, kada se o višestrukom povećanju cijene struje za rad vodoopskrbnih crpki nije ni sanjalo.

Gradonačelnik je tijekom lanjskih nadmetanja ustao sa stolice iz prvog reda svečane lože, u kojoj je kao sudomaćin s predsjednikom Viteškog alkarskog društva dr. Stipom Jukićem sjedio u društvu predsjednika Zorana Milanovića, pokrovitelja i 307. Alke, premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i drugih najviših civilnih, vojnih i crkvenih uzvanika. Dok mu je stolica u svečanoj loži bila prazna, Bulj se šetao i družio s gledateljima.

Ne treba biti ekonomski ekspert za složiti se s Buljem kako je poskupljenje električne energije za rad vodovodnih crpki posredno nedopustivi socijalni udar na građane Sinja i Cetinske krajine. Ako cijena struje poskupi pet puta tada tvrtka "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine", koja zbog rasta cijena i drugih troškova već ima problema s likvidnošću, mora povećati cijenu vode za 100, 200 ili 300 posto. A to bi za mnoge građane alkarskoga grada bio nepodnošljivi financijski teret.

Zbog toga je Bulj u pravu kada ukazuje na problem i zahtijeva rješenje. Jedini je problem kod sinjskoga gradonačelnika način kako to radi.

Posebno jer kao saborski zastupnik Mosta koristi svaku priliku, neovisno je li opravdana ili ne, da verbalno napada premijera Plenkovića i njegovu Vladu, što je legitimno pravo oporbe. Pitanje je samo koliko takvim svojim političkim djelovanjem zastupnik Bulj pomaže ili odnemaže gradonačelniku Bulju i je li njegov politički rad više u korist gradonačelnika i njegovih sugrađana ili političke agende stranke, u kojoj je tribun iz Sinja na nacionalnoj razini jedan od najprepoznatljivijih članova.

Odgovor će dati vrijeme pred nama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 10:56