StoryEditor
Zagoraubrzavanje procesa

Sinjski Stožer donio odluku o novoj lokaciji za testiranje na koronavirus: od ponedjeljka se uzimaju brisevi na parkiralištu kod stadiona Junaka

29. listopada 2020. - 08:47
Ilustracija/Cropix

Odlukom sinjskog Stožera Civilne zaštite Covid-punkt koji je za potrebe uzimanja briseva zatestiranje na virus SARS-CoV-2 instaliran na parkiralištu pored sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja od ponedjeljka 2. studenoga radit će na parkiralištu kod sjeverne tribine Gradskog stadiona (NK Junak), na adresi Put šumarije 16.

- Razlog premještanja je smanjivanje prometnih gužvi koje su učestale oko Doma zdravlja Sinj, ali i epidemiološki razlozi, konkretno smanjivanje mogućih kontakata osoba koje čekaju testiranje s osobama koje trebaju neke druge zdravstvene usluge u sklopu Doma zdravlja – obrazložili su iz Stožera.

Brisevi su se do sada uzimali radnim danom od 7 do 9 sati. Na novoj lokaciji uzimat će se svakog radnog dana, pd ponedjeljka do petka, od 8 do 11 sati. Kako bi se ubrzao proces uzimanja briseva i smanjile gužve, a početkom ovoga tjedna redovi su bili predugi, gradska vlast Sinja, koja je inače financirala instaliranje Covid-punkta, udovoljila je zahtjevu županijskog Nastavnog zavida za javno zdravstvo i njihovoj djelatnici koja uzima briseve osigurala ispomoć.

Grad Sinj je angažirao jednu djelatnicu koja će odrađivati administrativne poslove vezane za uzimanje briseva pa će i to ubrzati proces i smanjiti vrijeme čekanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 08:03