StoryEditorOCM
Zagoranisu ga štedjeli

Sinjski HDZ žestoko napao Bulja: ‘Očekujemo da se prestane ponašati kao Superhik od tri fotelje koji otima djeci da bi davao ‘svojima‘‘

Piše Dalmacija SD
21. rujna 2022. - 15:39

Gradski odbor HDZ-a Sinj osvrnuo se na jučerašnji odgovor gradonačelnika Mira Bulja na HDZ-ovo priopćenje u kojem su se referirali na temu smanjivanja subvencija za produženi boravak sinjskoj djeci od strane gradonačelnika Bulja, piše Ferata.hr.

Osvrt GO HDZ-a Sinj, kojeg je portalu Ferata poslao tajnik Ante Jukić, objavljujemo u cijelosti:

‘Končano, dogodilo se i to. Gradonačelnik Sinja Miro Bulj nakon skoro godinu i po dana svog mandata odgovorio nam je na Priopćenje, a zapravo legitiman, kulturan i nadasve opravdan poziv na zadržavanje subvencije produženog boravaka sinjskoj djeci u iznosu od 500 kn, kako je to bilo i zadnje dvije godine.

Valjda je faraon od tri fotelje – saborske, županijske i gradske, kralj prosvjeda i princ performansa osjetio da je ugrožen njegov kult ličnosti (za koji je nedavno na svojoj Facebook stranici sam predlagao da mu se podigne spomenik u prirodnoj veličini), pa je na svoj dobro poznati način, omalovažavajući, vrijeđajući i okrivljujući sve odreda pokušao opravdati smanjivanje subvencije s iznosa od 500 na 350 kn, čime su ponavljamo – isključivo njegovom osobnom odlukom, svako dijete (njih 98) koje pohađa produženi boravak, odnosno njihovi roditelji, u ovoj školskoj godini uskraćeni za iznos od 1.500 kn.

I onda Heureka. Slavodobitno se dosjetio da je Županija osnivač škola, zaboravljajući pritom kako je Županija bila osnivač škola i zadnje dvije godine, pa je i tada subvencija Grada Sinja bila 500 kn po djetetu, kao i da je Županija ulaganjem u infrastrukturu vrijednim blizu milijun kuna i stvorila uvjete za pohađanje produženog boravka u sinjskim osnovnim školama, te da bi bez učešća Županije troškovi produženog boravka bili značajno viši.

Još žalosnije i poraznije, pod Buljevim patronatom, od 1.rujna je svim kategorijama djece u sinjskom Junaku povećan mjesečni iznos trening-članarine za 33,3 posto, odnosno sa 150 na 200 kn.

Kad već nema novca za sinjsku djecu, ne možemo pritom ne primijetiti kako je Miro Bulj od 01. srpnja ove godine povisio iznos naknade Ugovora o djelu svojoj Političkoj savjetnici s iznosa od 8.958,oo kn na 10.451,39 kuna, što predstavlja povećanje od 16,7 posto.

Žao nam je što se pritom nije sjetio da su troškovi života porasli i građanima Sinja te ostalim zaposlenicima pod „kapom“ Grada, npr. svim vrijednim tetama (i drugom osoblju u vrtiću) koji čuvaju našu djecu a rade u pretrpanim skupinama, sinjskim vatrogascima koji svakodnevno riskiraju svoje živote za opće dobro i imovinu, ostalim zaposlenicima gradskih firmi i ustanova u kulturi, a koji svatko u svom području brinu o nesmetanom funkcioniranju i odvijanju života u našem Gradu.

Stoga od gradonačelnika Bulja koji je u „dotu“ dobio 30 milijuna kuna očekujemo da se prestane ponašati kao Superhik od tri fotelje – koji otima djeci da bi davao „svojima“, te žurno vrati iznos subvencije Grada za produženi boravak na iznos od 500 kn, članarinu u Junaka smanji na iznos od 150 kn, kao i da svim zaposlenicima gradskih firmi i ustanova povisi plaću za 16,7 posto, jednako kao i svojoj Političkoj savjetnici, a da u konačnici puno obimnijim i izdašnijim mjerama pomogne građanima u predstojećem razdoblju.

S poštovanjem!

Gradski odbor HDZ-a Sinj’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 10:17