StoryEditorOCM
Zagoraporuka odvjetništvu

Sinjski gradonačelnik: Ovo je moje zadnje upozorenje. Maknite s ceste autobuse koji su za putnike putujuća smrt!

Piše Toni Paštar
26. ožujka 2023. - 09:58

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj u petak je na ulazu u nekadašnju garažu “Autoprijevoza Sinj”, koja je dijelom pretvorena u otpad dotrajalih vozila “Prometa Sinj”, održao konferenciju za novinare.

Povod su bili rezultati inspekcijskog nadzora nad tvrtkom “Promet Sinj” provedeni na višestruko ponovljene zahtjeve gradonačelnika Bulja, posebno nakon serije požara na autobusima u vožnji u kojima su se zaticali putnici, u više navrata učenici.

– Svaki tjedan jedan autobus izgori pa sam zatražio inspekcijski nadzor. Ovih dana sam dobio rezultate. Inspektori su utvrdili veći broj prekršaja i naveli da će izreći šest sankcija u ukupnom novčanom iznosu od 6,5 do 12,5 tisuća eura. Oni će platiti kaznu, jer imaju veliku dobit, ali će nastaviti voziti naše putnike istim autobusima. Zakonom je starost automobila za taksi-prijevoz ograničena na pet godina.

Ja sam predlagao da se ograniči i starost autobusa, uložio sam i amandman, ali vladajući to nisu prihvatili. Zato pozivam ministra i potpredsjednika Vlade Olega Butkovića da skine paučini s očiju kojom mu ih je zamazao vlasnik ovih autobusa Mate Jujnović. Kako “Promet Sinj” ima dopusnice za prijevoz na određenim linijama koje koriste naši građani i Grad Sinj godišnje plati “Prometu Sinj” oko četiri milijuna kuna, odnosno oko 530 tisuća eura. Kako želimo olakšati roditeljima učenika i studenata, jednostavno smo prisiljeni plaćati. Ovo je moje zadnje upozorenje. Pitam državno odvjetništvo i sve ostale uključene, koji omogućuju da se neispravnim autobusima prevoze naša djeca i drugi putnici, tko štiti Matu Jujnovića, s kojim motivom i s kim je uvezan? Ja znam tko i zato zahtijevam da na temelju nalaza inspekcije zaustave prometovanje ovakvih autobusa koji su putujuća smrt. Ako neće oni, mi ćemo maknuti ovu smrtnu prijetnju na cesti našoj djeci i drugim putnicima – kazao je gradonačelnik Bulj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 00:04