StoryEditorOCM
Zagorajutarnja vožnja

Sinjanima jedan autobus nije došao, a drugi gorio. Pričaju nam: ‘Prvo je dopirao miris paljevine, a onda se vidio dim‘

Piše Toni Paštar
7. veljače 2023. - 18:18

Ponovno je došlo do dimljenja na autobusu "Prometa Sinj", ponovno u vožnji i prepunog putnicima. Ovaj put nije došlo do otvorenog požara već je "samo" zadimilo iz zadnjeg desnog kotača radi čega su putnici brzinski napustili autobus.

Dok prema podacima FINE za 2021. godinu "Promet" Makarska ima dobit od 11,7 milijuna kuna, najveću među 6.780 hrvatskih prijevoznika, "Promet Sinj", kojemu je posredni vlasnik Mate Jujnović, vlasnik "Prometa" iz Makarske, koristi autobuse u kojima je putnicima nerijetko glava u torbi.

Putnici koji su nas izvijestili da je izbio dim kod zadnjeg desnog kotača autobusa opisali su nam svoj pokušaj putovanja u utorak ujutro od Sinja prema Splitu.

- Autobus koji bi trebao redovito polaziti s kolodvora u Sinju u 7,30 sati nije se pojavio. Pošao je onaj u 8 sati. Već na polaznoj stanici bio je dobro popunjen, a onda je sakupio i prozeble putnike koji su čekali autobus od 7,30 sati kod novog kružnog toka u Sinju i u Brnazama. Sljedeća stanica bila je u Dicmu. Vozač je ušao na ugibalište i putnici su počeli ulaziti u autobus. U autobusu je već dopirao miris paljevine, a onda se vidio i dim.

Vozač je izišao vidjeti o čemu se radi da bi se ubrzo vratio u autobus i rekao putnicima: Molim vas iziđite iz autobusa. Svi smo uredno i bez panike napustili autobus i odmaknuli se na sigurnu udaljenost. Dim je uskoro nestao, vatra se nije razbuktala. Čekali smo oko pola sata dok nije došao zamjenski autobus i nastavili smo put prema Splitu sa satom kašnjenja – kazao nam je jedan od putnika. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 23:57