StoryEditorOCM
Zagoranezadovoljan

Šef vrgorskog SDP-a Saša Šimunović ogorčen odnosom prema lokalnim organizacijama: ‘Ostojić u četiri godine za nas nije ništa uradio‘

Piše Branko Radonić
30. studenog 2021. - 21:02

Na unutarstranačkim izborima u središnjici Gradske organizacije SDP-a Vrgorac za starog/novog predsjednika izabran je 35-godišnji vatrogasac Saša Šimunović koji nije imao protukandidata. Dužnost njegovih potpredsjednika obavljat će učiteljica Stanka Bašić i informatičar Željan Barbir.
- Prije svega, zahvaljujemo od srca svojemu članstvu na ovako velikoj potpori i podršci uzimajući u obzir sve probleme i opstrukcije na koje smo naišli kada smo prije dvije i pol godine odlučili da skoro ugaslu organizaciju vratimo tamo gdje i pripada, među ljude vrgorskog kraja. Još je puno posla pred nama, ali se ne bojimo izazova, bit ćemo glasni i vidljivi, te ćemo kao i dosad biti na braniku malog i poštenog čovjeka bez obzira na njegovu političku pripadnost - izjavio je Šimunović.

Podržali Peronju

Istog dana održani su izbori i za predsjednika županijske organizacije SDP-a. Iako je Ranko Ostojić na razini županije pobijedio izazivača, načelnika Jelse Nikšu Peronju rezultatom 695:555, vrgorski SDP-ovci su nadmoćnom većinom podržali upravo Peronju. On je dobio 63 glasa, a Ostojić 13. To je navelo Šimunovića na oštru kritiku dosadašnjeg rada županijskog predsjednika. U priopćenju ističe kako Ostojić u posljednje četiri godine ništa nije napravio za vrgorsku organizaciju što dokazuju i rezultati izbora. Podrška Peronji, kako kaže Šimunović, poruka je da su u županijskom SDP-u potrebne velike promjene i nova energija u načinu vođenja, smatrajući da bi on svojim znanjem i sjajnim rezultatima vođenja Jelse u proteklih osam godina zasigurno puno bolje razumio lokalne probleme koje imaju mjesta u našoj županiji, a tako i same SDP-ove organizacije u njima. A izbori bilo koje vrste dobivaju se i gube upravo u takvim sredinama, stoji u priopćenju.
Vrgorčani se žale kako su usprkos skromnoj logistici, u proteklih 30 mjeseci odradili deset krugova izbora, od europarlamentarnih, preko predsjedničkih, parlamentarnih, lokalnih i unutarstranačkih, odnosno jedne izbore svaka tri mjeseca.

Glave u pijesku

- U svemu tome nismo imali nikakvu podršku županijske organizacije ni njezinog vodstva. Sve smo radili sami. Uz dužno poštovanje prema Ranku Ostojiću i njegovoj političkoj povijesti, ako se nastavi istim pristupom i smjerom u sljedeće četiri godine, onda nažalost ne možemo napraviti ništa drugo nego čestitati HDZ-ovom kandidatu za župana na izborima 2025., ma tko god on bio. Lokalne organizacije SDP-a ne mogu i neće više biti samo poligon za skupljanje glasova i netko tko će raditi sve, dok županijske organizacije i njezinog čelnika nema nigdje. Sviđalo se to nekome ili ne, to ovako više neće i ne može funkcionirati. SDP Vrgorac dok sam ja na čelu neće stavljati glavu u pijesak i praviti se kao da je sve super - a svakim danom sve više tonemo i gubimo povjerenje građana - kao što rade neke druge organizacije zbog nekih svojih partikularnih interesa - oštar je Šimunović.
Nije ovo prvi put da Šimunović kritizira stranačko vodstvo. Još u vrijeme predizborne kampanje za predsjedničke izbore pozvao je kandidata SDP-a Zorana Milanovića i vrh stranke da se odmaknu od kvazielitizma i vrate svojim počecima, malom, poštenom i radišnom čovjeku. U ljeto prošle godine u priopćenju je upozorio kako stranačke njonje ponovno uskaču na čelo SDP-a. Posebno mu je zasmetala obveza plaćanja zaostale članarine za sve članove koji su željeli glasati na tadašnjim unutarstranačkim izborima, ocjenjujući da je rješavanje toga problema zadatak novog vodstva stranke. Zapitao je trenutno vodstvo kako ih nije sram odnositi se tako prema članstvu. Zaprijetio je tada da će, ukoliko se odluka ne povuče, pozvati 221 člana i članicu GO SDP-a Vrgorac da zanemare i iskidaju uplatnice članarine jer "SDP postoji zbog njih, a ne oni zbog stranačke elite“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 12:39