StoryEditorOCM
ZagoraVRATA ZAGORE

Sedam ‘igrača‘ želi graditi turistički centar kod stadiona u Dugopolju, jedna ponuda je ispod cijene, kome će Županija dati projekt koji debelo kasni?

Piše Sandra Barčot
26. siječnja 2021. - 15:24

Ako ne bude žalbi, do kraja godine mogao bi napokon biti izgrađen Centar za posjetitelje u Dugopolju.

Danas je u prostorijama Županije splitsko-dalmatinske, investitora objekta, otvoreno sedam pristiglih ponuda za izvođača radova na planiranom turističkom objektu koji je dobio epitet "Vrata Zagore", a dio je 35 milijuna kuna vrijednog projekta "Skriveni habitati", dugoočekivane atrakcije zagorskog dijela Splitsko-dalmatinske županije.

Vrijednost radova na zgradi od oko 700 četvornih metara, u blizini stadiona "Hrvatski vitezovi" u dugopoljskoj zoni Podi, procijenjena je na iznos od 12,23 milijuna kuna.

– Sada je na županijskom Povjerenstvu odluka koga će od sedam ponuditelja za izgradnju i odabrati, za što imaju zakonski rok od 90 dana. No, nadam se kako će se sve riješiti u roku od mjesec dana, pa ako ne bude žalbi na odluku, za što je predviđeno 10 dana, moglo bi se ubrzo započeti s radovima i do kraja godine bi mogao biti gotov Centar za posjetitelje koji u 90-postotnom iznosu financiramo iz fondova Europske unije – doznajemo od Stipe Čogelje, pročelnika županijskog Upravnog odjela za pomorstvo i turizam.

Najnižu ponudu, milijun kuna "ispod" procijenjene vrijednosti dao je splitski "Deltron" s iznosom od 11,1 milijuna kuna, pa slijedi drniška tvrtka "Kameni zid" s 11,8 milijuna kuna. Svoju cijenu od 12,4 milijuna kuna istaknuo je zagrebački "Strabaga", a slijedi splitski "Reliance" s iznosom od 13,9 milijuna kuna.

Za gradnju Centra zagrebačka "Tekton gradnja" traži 14,3 milijuna kuna, a sličan iznos, 14,6 milijuna kuna, potražuje solinski "M-P-Beton", dok je najvišu cijenu postavio đakovački "Tehno-elektro", i to 16,6 milijuna kuna.

Za izgradnju Centra za posjetitelje određen je rok od osam mjeseci u sklopu koji bi se podigao objekt s multimedijskim sadržajima, trgovinom domaćih proizvoda, malim kulturno-informativnim centrom, ugostiteljskim sadržajima, prostorom za sajmove i mini-tržnicom na otvorenom.

Kamen temeljac za ovo turističko zdanje postavljen je još u prosincu 2017. godine, no problemi s tada izabranim izvođačem radova sve su usporili...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 13:20