StoryEditorOCM
ZagoraCIRKUS IDE DALJE

Samo u Dalmaciji: nepunih 7,5 kilometara ceste obnavlja se čak 15 mjeseci, doznajemo kada bi se radovi konačno trebali završiti

Piše Mate Primorac
2. svibnja 2023. - 10:04

Još početkom veljače prošle godine upalili su se građevinski strojevi na rekonstrukciji i dogradnji sustava odvodnje od gospodarske zone "Ravča" do Vrgorca, što uključuje i obnovu državne ceste na istoj dionici dugoj 7,5 kilometara.

Projekt čija je vrijednost s početnih 4,1 milijun eura skočila na oko 5,3 milijuna eura odvija se velikim dijelom za potrebe Mesne industrije "Braća Pivac" koja svoje proizvodne pogone namjerava preseliti na taj prostor. Investitori su državne tvrtke "Hrvatske vode", HEP, "Hrvatske ceste", te Grad Vrgorac i Županija splitsko-dalmatinska, a izabrani izvođač radova je "Elektrocentar Petek" sa svojim partnerima.

Prema najavama, sve je trebalo biti završeno do 1. srpnja prošle godine, uoči glavnog dijela turističke sezone. No, zbog brojnih komplikacija i neplaniranih zahvata, ponajprije na izgradnji potpornih zidova, probijeni su svi rukovi.

Glavnina posla završena je tek prije dvadesetak dana, kad je novim slojem asfalta presvučena stara Napolenova cesta na dionici od Ravče do Vrgorca. Znači, brojni putnici, stanovnici zapadnog dijela Vrgorske krajine prisiljeni su gotovo 15 mjeseci voziti se alternativnim pravcem preko Koteza i uskom Domobranskom ulicom do središta Vrgorca, što je rezultiralo velikim gužvama i s nekoliko prometnih nesreća ispod autocestovnog vijadukta "Crip", srećom bez težih posljedica.

Međutim, otkad se zahvat konačno priveo kraju i otkad je asfaltirana državna prometnica na zapadnom prilazu gradu, već 20 dana (ponovno) se ništa ne događa. Nema tehničkog pregleda prometnice, nije postavljena signalizacija, a na Ravči i dalje stoji znak da je cesta - zatvorena za promet.

Očito su se nadležni i dalje odlučili igrat sa strpljenjem stanovnika Vrgorske krajine i brojnih putnika. Zbog toga smo nadležne u "Hrvatskim cestama" pitali kad se može očekivati službeno puštanje u promet ove dionice.

- Radovi na navedenoj dionici državne ceste su završeni, osim u dijelu horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, a koji će biti završeni početkom mjeseca svibnja. Tada će prometnica i službeno biti puštena u promet - navode iz državne tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:20