StoryEditorOCM
Zagora30 sudionika

Prvi imotski triatlon bio je pun pogodak: ‘Staza od Modrog jezera do Ričica me oduševila‘

20. srpnja 2020. - 21:36

Prvi organizirani imotski triatlon, i pun pogodak!

Čak 30 sudionika iz splitskog kluba, potom Zagreba, Zadra, te Dubrovnika, fenomenalna staza, lijep dan i vrlo uspješni natjecatelji.

Sve se poklopilo da prvi triatlon nakon nedavnog utemeljenja Triatlon kluba "Imotski" bude upamćen i da ovaj lijepi sport na velika vrata uđe u Imotski i Imotsku krajinu.

Sama organizacija cijelog nedjeljnog spektakla od Imotskog do Ričica i natrag kojoj je "kumovao" ponajprije Matko Divić, začetnik ideje o utemeljenju triatlon kluba u Imotskom, bila je vrhunska.

Glavna vidilica na Modrom jezeru u modrom i crvenom tepihu napunjena biciklima i sportskom opremom tridesetak sudionika prvog triatlona. Pozdravna riječ organizatora i onda silazak prema vodi Modrog jezera.

Od starta do cilja

Natjecatelji ulaze u sportskoj opremi u vodu, plivaju ovoga puta samo 450 metara i nakon okreta na Bazaranskoj strani dolaze na kamenitu obalu južne strane jezera. Onako mokri potom trče zahtjevnim jezerskim serpentinama od nekih 1100 metara.
Prvi istrčava na vidilici Imoćanin Marino Jukić, presvlači se i uzima svoj bicikl. S njim trči na izlaz iz parka prirode Modrog jezera i onda sjeda i s biciklom na deset kilometara dugu dionicu prema Zelenom jezeru u Ričicama. Za njim uskoro i ostali natjecatelji.

Ulogu predvodnika potom očekivano preuzima Dalibor Vujević iz Triatlon kluba "Swibir" i zadržava tu poziciju do samog cilja.
Natjecatelji su nakon okreta biciklima na samoj brani u Ričicama vozili do vidilice Modrog jezera, potom trčali uz sam njegov rub do utvrde Topana, zatim uz južni rub jezera prema Crvenom jezeru, tu se okrenuli i onda trkom na sam cilj, na ulaz u utvrdu Topana.

Prvi Dalibor Vujević, drugi Marino Jukić iz Triatlon kluba "Maksimir" i treći Jorgen Hjubert iz Biciklističkog kluba "Kairos".Kod žena prva je Ana Dodig i druga Tamara Carević iz Triatlon kluba "Split".

- Presretan sam što je sve prošlo u najboljem ozračju. Svi sudionici su prezadovoljni i nemam riječi koliko smo u novom klubu Imotski oduševljeni. Ovo nam daje vjetar u leđa da krenemo još bolje. Da nije ovakva situacija s koronom, došlo bi nam stotinjak natjecatelja, ali nadam se da će se to jednom i dogoditi. ZahvaljuJem matičnom klubu Split, Gradu Imotskom i Turističkoj zajednici Imota, te svim sponzorima, hvala članovima Hrvatske gorske službe spašavanja koji su bili logistička podrška, mojim sumještanima iz Divića, ma, svima. Veliki je ovo događaj bio - radosno je kazao Matko Divić.

- Oduševljen sam stazom iako je bila poprilično teška. Ono plivanje u vašem jezeru je predivno, pa trčanje onim serpentinama, zaista neponovljivo. Ostaje samo kazati: Hvala Imotski i vidimo se uvijek kada me pozovete - izjavio je pobjednik Dalibor Vujević.
- Počeo sam izvrsno iz Modrog jezera jer je to moja domaća staza, ali Dalibor je vrsni biciklist i tu me je prešao. No, drugo mjesto u ovoj konkurenciji je uspjeh i radujem se ovako lijepoj organizaciji prve triatlon utrke - riječi su Marina Jukića.

Sve u svemu, Imoćani su odazivom i zadovoljstvom sudionika svoga prvog triatlona pokazali da imaju ne samo vrhunske staze, nego i dobar sluh za odličnu organizaciju ovakvih utrka.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 18:29