StoryEditorOCM
ZagoraEKIPA S PIKETA

Prvi branitelji hrvatskog neba uzletjeli su u tajnosti s lokacije u Zagori i uporno prkosili nadmoćnijem neprijatelju, je li došlo vrijeme da povijesna istina postane službena?

Piše Toni Paštar
17. listopada 2022. - 15:38
Suborci su odali počast stradalima u najvećoj nesreći Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kada su u Šimcima poginula četvorica pripadnika Samostalnog vodaToni Paštar

U Sinju je obilježena 32. godišnjica osnivanja prve hrvatske zrakoplovne postrojbe, Samostalnog zrakoplovnog voda koji je od travnja 1991. godine ušao u sastav Četvrte brigade Zbora narodne garde.

Svečanost je počela misom zadušnicom kojub je u crkvi Gospe Sinjske predvodio župnik fra Antonio Mravak, za sve poginule pripadnike voda, Četvrte gardijske brigade i sve druge poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Zatim je uslijedilo polaganje vijenaca, najprije kod biste dr. Franje Tuđmana, kod spomenika poginulim braniteljima Sinja i Cetinske krajine, te kod spomenika Slomljeno krilo u gradskom kvartu Šimci gdje se 26. siječnja 1992. dogodila najveća zrakoplovna nesreća branitelja hrvatskog neba kada su u srušenom i potom zapaljenom zrakoplovu AN-2 stradala petorica pripadn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:51